X-Yachts sponzor ORC Svjetskog prvenstva

ORC Svjetsko prvenstvo održava se od 4. do 12. kolovoza 2023. u Kielu. Samo mjesec dana nakon otvaranja registracijskog portala, 70 jedrilica iz dvanaest zemalja registriralo se u siječnju, u tri divizije - klase A, B i C - kao i za ne-svjetsko prvenstvo klase D.

 

X-Yacht X-Day 

X-Yachts se rano angažirao na sponzoriranju ORC svjetskog prvenstva u Kielu. X-Yachts ima bliske veze s regatama već desetljećima, također je i partner ORC Svjetskog prvenstva 2011. i 2014., i jedno je od brodogradilišta koje svoju važnost i veličinu također duguje uspjesima koje su njihovi dizajni postigli na regatnim poljima i to prema svakoj mjernoj formuli od IOR do IMS pa do ORC,

X-Yachts briljirali su i nastavljaju tako na regatnom polju, a s dizajnom X-79, X-99, X-35 i X-41, danski škver također je pokrenuo velike one design klase, od kojih su tri čak priznate kao takve od strane World Sailinga, upravnog tijela sportskog jedrenja.

X-Yacht Sydbank X-35

"Posebno u sjevernoj Europi, uvijek smo osiguravali najveće flote na velikim prvenstvima. Ove godine se nadam 20 posto ili više X-jahti među prijavama," rekao je Torsten Bastiansen, koji će se natjecati sa svojim "Sydbankom", X- 35, u ORC klasi C. "Nadam se da možemo nastaviti uspjehe koje smo postigli s našim prethodnim brodovima, X-332 'No Limits' i IMX-40 imenom 'Veolia'. Ne možemo si priuštiti da propustimo svijet prvenstvo pred našim vratima," dodao je Torsten Bastiansen.

Pored X-Yachts, glavni sponzori ovogodišnjeg ORC svjetskog prvenstav su Sydbank, Gaastra, Pantaenius i North Sails.

Više o ovogodišnjem ORC svjetskom prvenstvu možete doznati na stranicama ORC World Championship 2023.

 

Nautica portal