Nova Hanse 510 – revolucija u klasi 50-ica!

Sa svojom novom jedrilicom Hanse 510, Hanse predstavlja drugi model u svojoj revolucionarnoj novoj ponudi koji kombinira radikalno inovativan dizajn s osnovnim Hanse vrijednostima: brzo krstarenje i lako upravljanje. Hanse 510 imala je svoju svjetsku premijeru na sajmu nautike u Barceloni (12.-16. listopada 2022.).

 

Hanse 510

Nova Hanse 510 najnoviji je rezultat Hanseove suradnje s dizajnerima jahti Berret-Racoupeau. S nenadmašnim volumenom jedrilica u klasi od 50 stopa, ona otvara potpuno novu dimenziju. U isto vrijeme, njen optimizirani dizajn trupa s ispupčenjima na pramcu i krmi osigurava tanku vodenu liniju, čime se osiguravaju beskompromisne performanse i lako jedrenje tipično za Hanse. Inovativna Hanse 510 opremljena je najvećom i najpraktičnijom „garažom“ za gumenjak u svojoj klasi, napravljenom za držanje napuhanog gumenjaka veličine do 2,7 metara, a opcijski, novo razvijeni Hanse Smart Tender System jamči izvrsnu jednostavnost prilikom spuštanja gumenjaka. Nije ništa veći napor od izlaska automobila iz garaže.

Hanse 510

Pogodnost i stil dominiraju elegantnim interijerom jahte. Na ovoj naprednoj jahti čak je i kabina za posadu puno više od mjesta za spavanje - to je prava prostorija za boravak. Sa svojim ogromnim izborom opcija, nova Hanse 510 može se prilagoditi ispunjavanju snova i potreba gotovo svakog vlasnika.

Hanjo Runde, glavni izvršni direktor tvrtke HanseYachts, kaže: "Očekivanja su bila visoka nakon izuzetno uspješne Hanse 460, koja je nagrađena Europskom jahtom godine. Nova Hanse 510 je logičan i dosljedan daljnji razvoj novog koncepta. Sa svojim impresivnim volumenom , nevjerojatno dinamičnih linija i bezbrojnih opcija, ona ponovno definira klasu od 50 stopa. Lako je njome ploviti i predstavlja enormno prostrano utočište.".

Hanse 510

Još jedna novost na Hanse 510 je prostor za pohranu splavi za spašavanje koji se lako otvara u kokpitu, točno ispred prolaza, savršeno dostupan i pruža prostor za uobičajene kontejnere za splavi za spašavanje za 8 osoba.

Dodatni mokri čvor s roštiljem i sudoperom, postavljen na krmi, ima idealan pristup, maksimizira luksuzan, opušten životni stil i praktičnost bez gubljenja prostora na vrlo velikom kokpitu.

Izdašne površine jedara od 128 m2 u vjetar i 255 m2 niz vjetar impresivno naglašavaju ogroman potencijal performansi Hanse 510. Standardni pramčani sprit s integriranim sidrenim špirunom služi kao prednja točka za prednje jedro i genaker. Dodatna opcija električnog namatanja glavnog i prednjeg jedra, kao i opciona električna vitla, jednako su dio Hanseovog tipičnog lakog rukovanja kao i obavezni self tacking flok. Dodatno, Hanse 510 također može biti opremljen sa 105% i 145% Quantumovom genovom.

Hanse 510

Inteligentno pozicioniranje 14 otvora i osam prozora koji se otvaraju nude maksimalno svjetlo i ventilaciju ispod palube.

Više od 100 kombinacija izvedbe izgleda daje kupcima priliku konfigurirati svoj Hanse 510 kako bi odgovarao upravo njihovim potrebama. Bilo kao vlasnička jedrilica, s najvećom glavnom kabinom u svojoj klasi, uključujući vlastitu kupaonicu i dvije udobne krmene kabine; ili kao charter jedrilica s 10 ležajeva i tri kupaonice te dodatnom skiperskom kabinom – sve je moguće. Kuhinja se može u potpunosti prilagoditi željama kupca. Uz razne mogućnosti hladnjaka i zamrzivača, u uzdužnoj ili U-ostavi postoji prostor za hladnjak za vino, perilicu posuđa i plinski štednjak s tri plamenika i pećnicom, koji se mogu prilagoditi različitim bojama i površinskim materijalima. Još jedan dodatni vrhunac je potpuno opremljen navigacijski prostor sa sjedalom okrenutim prema naprijed i neobično velikim stolom u salonu.

Hanse 510

Opsežan popis opcija, od perilice rublja u pomoćnoj prostoriji do ravnih ekrana u glavnoj kabini i salonu, okrunjen je Flagship paketom koji uključuje ekskluzivne tkanine i materijale kao i skrivenu šipku iza sklopivog naslona u salonu. .

Preporučena prodajna cijena (osnovna verzija): 449.900 EUR (bez PDV-a).

Tehnički podaci:

 • Ukupna duljina - 15.97 m
 • Duljina trupa - 15.25 m
 • Duljina vodne linije - 14.40 m
 • Širina - 4.91 m
 • Gaz - 2.25 m
 • Težina - 16.54 t
 • Mast length ab. WL - 23.55 m
 • Površina jedara u vjetar- 128.00 m2
 • Main sail - 66.00 m2
 • Samopreletni flok - 53.00 m2
 • Standardni motor - 80 KS
 • Opcija motor 110 KS
 • Tank goriva - 200 l
 • Spremnik za vodu - 450 l
 • CE certifikat - A - 10
 • Projektant - Berret - Racoupeau

Više informacija na stranicma domaćeg zastupnika - Hanse 510.

Nautica portal