470 Regina, spoj luksuza i elegancije s morem

Otvoreni prostor broda dizajniran je kako bi maksimalno iskoristio vanjske prostore zahvaljujući konceptu Bow Life. Talijansko brodogradilište FIM proširuje svoju ponudu uvođenjem novog 470 Regina, otvorenog broda koji ima modularna i svestrana rješenja za maksimiziranje vanjskog prostora. Sposobnost da svojim gostima pruži blizak odnos s morem jedna je od ključnih značajki 470 Regine.

 

FIM 470 Regina Bow Life

Krmeni dio broda ima sklopive balkone i djeljivi solarij, dva rješenja koja garantiraju prostrani središnji prostor i izvrsnu pristupačnost, kao i uživanje za vrijeme plovidbe. Platforma na krmi za kupanje opremljena je sustavom za podizanje koji će olakšati spuštanje i vuču gumenjaka ili primjerice jet skija. Pramac modela 470 Regina sadrži pravi dragulj koncepta svestranosti koji unapređuje vanjske prostore. Sastoji se od solarija koji se može podijeliti na dva dijela i pomicati stvarajući tako područje plaže. Dizajneri su ovu jedinstvenu konfiguraciju nazvali Bow Life. Ovo područje koje se može pomicati može se koristiti na razne načine: s mogućnošću punjenja morskom vodom za stvaranje malog bazena ili dodavanjem stola za pretvaranje u dodatni prostor za primerice ručak, večeru ili druženje s društvom za vrijeme plovidbe. Također osigurava prirodno osvjetljenje u prednjoj kabini, koja se nalazi ispod stakla.

FIM 470 Regina Layout

Kao i prethodni brod, ovaj model dizajnirao je Paolo Ferragni, vlasnik Ferragni Progetti, potpuno je prilagodljiv želji kupaca. Budući vlasnici mogu birati različite materijale, dodatke, boju ili primerice motorizaciju. 470 Regina dostupan je s dva Volvo Penta IPS 650 ili IPS 800, koji postižu najveću brzinu od 39 čvorova. Sve instrumente na brodu potpisuje Raymarine.

Corrado Piccinelli, vlasnik FIM-a, opisuje novi brod riječima “Prekrasan brod s neočekivanim prostorima. Obiteljski osjećaj kod 340 Regine jasno je vidljiv, ali ovaj novi brod ima neke jedinstvene karakteristike koje ga izdvajaju od brodova koji su trenutno na tržištu. 470 Regina ima revolucionarni pramac, s pomičnim sunčalištem i središnjim bazenom”.

Manuela Barcella, suvlasnica tvrtke, izjavila je da su prostori optimizirani kako bi pružili više prostorija pogodnih za stanovanje za istu dužinu: bitna značajka za tržišnu utakmicu u borbi s konkurencijom. Tržište koje FIM tim dobro poznaje unatoč činjenici da je brodogradilište formalno osnovano ne tako davne 2019. godine. Brodogradilište se može pohvaliti s više od 20 godina iskustva u izgradnji i remontu brodova.

Zadatak je bio stvoriti brod sa sportskom, ali elegantnom linijom koja simbolizira dizajn i kvalitetu ''Made in Italy''. Dizajniran je za kupce koji žele plovilo visokih performansi, a istovremeno uživanje u udobnosti. Model 340 Regina već je pokazao sposobnost tima da pruži prilagođena rješenja. Uz to cijeli tim veliku pažnju pridaje odabiru kvalitetnih materijala i tkanina. FIM je istu razinu pažnje posvetio detaljima na modelu 470 Regina, odabirom namještaja i dodataka "Made in Italy" za ovaj brod. Vannis Marchi, FIM partner i suosnivač talijanske modne tvrtke Liu-Jo, bio je uključen u projekt i dao je važan doprinos u pogledu stilskih i estetskih izbora.

 

FIM 470 Regina Cockpit

Postoji mnogo vrhunskih dodataka na ovom modelu. Svjetiljke Artemide u unutrašnjosti, krmene uvlačive bitve, teleskopski stupovi od ugljičnih vlakana za pramčanu tendu, luksuzne tapete. Sofu i kauč izrađuje vodeći proizvođač namještaja koji se nalazi u području Brianza, četvrti luksuznog namještaja "Made in Italy", području gdje kultura namještaja nalazi svoje korijene i prenosi se generacijama. Uz sve to, upravljač je potpuno jedinstven i nije dostupan na tržištu. Kalup upravljača izrađen je isključivo za ovaj poseban model, koji se nalazi samo na 470 Regini.

 
Interijer ima zajednički nazivnik, elegancija i udobnost.

Standardni unutarnji raspored uključuje dvije luksuzne prostrane master kabine visine 2,15 m. Svaka kabina ima svoj privatni WC i tuš.
Prednja vlasnička kabina uključuje višenamjenski prostor koji se može konfigurirati, prema potrebama vlasnika, u ured ili bar. Za kupce koji planiraju provesti noć na brodu s nekoliko gostiju, dostupna je i konfiguracija s tri kabine. Moderno ALPI drvo, suvremeni umeci i profinjeni detalji čine atmosferu elegantnom i gostoljubivom. Opsežna istraživanja materijala i dodataka za opremanje koje provodi FIM također su vidljiva pri ulasku u toalete. Pultovi su izrađeni od Laminama s efektom mramora, koji se podudaraju i kontrastiraju s vrhunskim Velis svjetiljkama koje potpisuje talijanska tvrtka Nobili. Vrhunski plavi umivaonici izrađeni su od nehrđajućeg čelika.

FIM 470 Regina Cabin

 

Premijera u Cannesu i Genovi

Trup #001 470 Regine trenutno je u izgradnji. Sadrži 2x Volvo Penta IPS 800, a bit će prikazan ovog ljeta na dva prestižna nautička sajma, "Cannes Yachting Festival" i Genovi, "Salone Nautico di Genova".

Izvanbrodska verzija, opremljena s 3 ili 4 Yamahe 425 KS, bit će posebno koncipirana za tržište SAD-a, gdje FIM ima zastupnika i gdje 340 Regina već plovi.

Nautica portal