JK Delfin organizira jedriličarski spektakl "Full moon regata"

Jedriličarski spektakl "Full moon regata", sa startom iz Pule, jedrenjem oko Suska te s ciljem u gradu Cresu, održati će se 18. ožujka 2022. godine.

 

JK Delfin - Full Moon Regatta

Ovu jedriličarsku poslasticu organizira Jedriličarski klub Delfin iz Pule, a pripremili su i bogat program koji će okupiti sve ljubitelje mora, vjetra, jedrenja i one koji će to tek postati. Entuzijazam organizatora prepoznali su brojni jedriličari iz Hrvatske i Slovenije i već su se prijavili. Organizator sve prijave objavljuje javno na web stranicama i facebook profilu. Među prijavama su i poznate jedrilice i timovi kao što su Cleansport One/VOR60, Molo longo tuttatrieste/Open 53, La Recession/First 50, Karpo/Elan 450...

Interes i pozivi stižu s brojnih lokacija i gradova sa Jadrana. Očekuje se da će ovo biti jedan predivan organizacijski izazov za klub i Pulu.

Cleansport one

Regata krstaša Full Moon se vozi/notira po premjerima: ORC, IRC, OPEN (racer, cruising, vintage - stariji od 35 godina), dvojac i posade. Boduje se za istarski kup krstaša - Argonaut kup.

„Želja nam je da od Full moon regate stvorimo međunarodno prepoznatljivu sportsku manifestaciju i to u rangu s regatom Rolex Middle Sea Race. Možda su to sada snovi, ali imamo sve preduvjete, sluha javne uprave na lokalnoj razini, kvalitetan tim ljudi u klubu koji se svakim danom povećava te je sve bogatiji potrebnim kompetencijama koje su temelj u daljnjim strateškim koracima da naš san postane realnost, da se o Full Moon regati čuje u svim jedriličarskim krugovima diljem svijeta,“ istaknula je Sanja Vale Čupić predsjednica JK Delfin.

Marketniškim akcijama, umrežavanjima i ulažući puno znanja organizator nastoji privući ozbiljne pokrovitelje i takmičare. U planu je i popratni program koji bi obogatio i doprinijeo prepoznatljivosti ove regate.

JK Delfin - Arena regata 2021

Zanimljiv popratni program pratit će osnovni tajming i program same regate. Naime, regata starta u petak, 18. ožujka u 18 sati sa zalaskom sunca i nastavlja regatavanjem pod mjesečinom. Ruta jedrenja je Pula - oko Suska s ciljem u gradu Cresu. Kulturno umjetnički i zabavni glazbeni program planiran je od četvrtka, 17.03. uz Ćakulu pod jedrima sa gostima iz jedriličarskog svijeta.

Kako je klubu namjera uključiti lokalnu zajednicu, od najmlađih do najstarijih zaljubljenika u more i jedrenje, organizirali su i kreativno umjetnički izazov "Pula pod jedrima by JK Delfin", kao dodatni program koji starta s 1. regatom Full Moon i vrijedi za sve međunarodne regate koje JK Delfin organizira u 2022. godine sa startom u pulskom arhipelagu.

"Pozivamo vrtiće, škole, udruge, umjetnike, fotografe, građane, sve koje fasciniraju puna jedra, more, sunce, mjesečina, regate i tamičarski duh da poprate start, pronađu svoju inspiraciju i izrade svoju umjetničku kreaciju, fotografiju, sliku, grupni ili pojedinačni rad, kreaciju koja može biti suvenir ili imati uporabnu vrijednost te možda u 2023. godini postane jedna od nagrada jedriličarima na regatama. Povezujemo sport i umjetnost, potičemo suradnje, kreativnost, podržavamo lokalne „umjetnike u duši” male i velike i želimo Pulu pod jedrima za sve generacije i kroz cijelu godinu,“ dodala je predsjednica JK Delfin.

Svi radovi će se javno objaviti i javno će se glasati za favorite. Proglašenje najuspješnijih radova uslijedit će na Jedriličarskoj noći 2022. godine. Pravila ovog izazova JK Delfin će objaviti na svojim mrežnim stranicama.

JK Delfin - Molo longo tutta trieste

"Hvala svim podržavateljima koji se javljaju i uključuju, medijima na praćenju, hvala svim našim prijateljima jedriličarima, budućim prijateljima učesnicima regate koji svojim dolaskom s nama stvaraju novu jedriličarsku avanturu, štoriju uspomenu.
Vidimo se u četvrtak na Ćakulama pod jedrima na Forumu, u petak prije starta u luci te na startu 18.03. u 18h na desnim uzdama" poručila je predsjednica kluba.

Ovim putem klub poziva sve ljubitelje jedriličarskog sporta koji se još nisu stigli javiti da se prijave na:
https://www.jkdelfin.hr/prijava-entry-form-1st-full-moon-regatta/

Prijave su otvorene do 17. ožujka 2022. godine.

17. ožujka u 18h vidimo se i družimo svi u centru Pule na Forumu u programu Full Moon jedriličarskog spektakla u Puli, u Ćakulama pod jedrima.

LINKOVI:
Sve o JK Delfin: https://www.jkdelfin.hr/
Sve o regati Full Moon: https://www.jkdelfin.hr/pula-susak-cres/

Prijava na regatu Full Moon: https://www.jkdelfin.hr/prijava-entry-form-1st-full-moon-regatta/

Ostaje nam samo poželjeti svim učesnicima Full moon regate, u svom premijernom izdanju, dobro more i vrhunsku zabavu. Također, organizatorima želimo puno uspjeha u budućnosti, te neka postane "Jabuka" sjevernog Jadrana.

JK Delfin / Nautica portal