Garmin Surround View sustav kamera osvojio 2021 DAME Design Award

DAME Design Award je godišnje natjecanje koje prepoznaje najbolje u dizajnu nautičke opreme. Ove godine Garmin je nagrađen za svoj Surround View sustav kamera.

 

Garmin SurroundView 

Surround View sustav kamera iz Garmina, prvi inteligentni takav sustav u nautičkoj industriji koji nudi 360-stupanjski pregled plovila iz ptičje perspektive u stvarnom vremenu, odabran je kao pobjednik kategorije u izboru za 2021 DAME Design Awards. Surround View dobio je najviša priznanja u kategoriji ‘Marine Electronics i Marine Related Software’ na ovogodišnjem METSTRADE-u, najvećoj svjetskoj izložbi nautičke opreme, materijala i sustava, održanoj od 16. do 18. studenog u Amsterdamu.

Natjecanje 2021 DAME Awards privuklo je 103 prijave iz 25 zemalja. Žiri sastavljen od stručnjaka u području industrije i dizajna te medijskih predstavnika potom je izabrao 53 “nominirana” proizvoda prije nego što je dodijelio najviša priznanja po kategorijama proizvodima koji predstavljaju izvrsnost u svakom aspektu dizajna—od jednostavnosti upotrebe, funkcionalnosti i estetike, do okoliša i inovacije.

Garmin Surround View distance markers

Otkriće u video navođenju za rekreativnu plovidbu i jedrenje, sustav kamera Surround View integrira šest kamera postavljenih kroz trup koje snimaju pogled plovila iz ptičje perspektive u 360 stupnjeva tijekom manevara pri malim brzinama, kao što su pristajanja u uskim mjestima ili navigacija kroz prometne marine. Dizajnirane za razne vrste brodova, Surround View kamere imaju niski profil za OEM tvornički ugrađenu montažu kroz trup čime se spaja funkcionalnost s modernom estetikom.

Garmin Surround View

Dizajniran kako bi riješio problem pristajanja nagađanjem, Surround View dovodi preglednost do najviše točke i u potpunosti umanjuje mrtve kuteve prikazujući spojenu sliku s videopregledima u 360 stupnjeva u stvarnom vremenu s cijelog plovila direktno na kompatibilne Garmin plotere karata ili multifunkcionalne (MFD) zaslone kormila. Zahvaljujući funkcijama proširene stvarnosti Surround View sustava poput vizualnog odbojnika i oznaka udaljenosti, kapetani mogu jednostavno i brzo manverirati plovilom s povećanom svjesnošću o trenutnoj situaciji i pomoći za izbjegavanje sudara.

Garmin Surround View seamless situational

Surround View sada je dostupan na novijim modelima Potreban je kompatibilni Garmin ploter karata ili MFD, uključujući i GPSMAP® 8400/8600, GPSMAP 7x3/9x3/12x3 seriju ili Volvo Penta Glass sustav kokpita. Kako biste saznali više o Surround View sustavu, posjetite garmin.com/SurroundView.

Garmin / Nautica portal