Najavljujemo potpuno novi Beneteau First 36!

Prije tri godine, BENETEAU i Seascape udružili su snage kako bi zajedno razvili novu generaciju Firsta. Nakon što su lansirali dio asortimana sport-cruisera: First 14, First 24 i First 27, uskoro predstavljaju prvi model iz asortimana racer-crusidera - potpuno novi First 36.

 

Benetau First 36

First 36 nastavlja se na baštini BENETEAU First linije - postizanje savršene ravnoteže između racer i crusier jedrilica. Kako bi postigli često nedostižno, ono slatko mjesto između udobnosti i performansi, elegancije i korisnosti, kao i visokotehnološke konstrukcije i razumnih troškova, timu se pridružila elitna međunarodna skupina dizajnera:
- Strukturni inženjering: Pure Design & Engineering (NZL), dobro poznat po TP52s, Ineos AC75, IMOCA 60s…
- Pomorski arhitekt: Samuel Manuard (FRA) trenutno je najjače ime u klasi IMOCA 60 nakon što je dominirao klasom Mini i Klasom 40. Također je dizajnirao sve First i First SE jedrilice 7. generacije od 14 do 27 stopa.
- Dizajn: Lorenzo Argento (ITA); First 36 slijedi isti izričaj u dizajnu svoje veće sestre - First Yacht 53, nadovezujući se na bezvremensku estetiku svog rada na Wallyju i Brenti
- Gigodesign (SLO) - istraživanja dizajna i uvidi u ovaj višestruko nagrađivani studio za industrijski dizajn nagrađen Red Dot -om bili su bitni za početak projekta u pravom smjeru.

Dizajnerski tim koordinira iskusna ruka Kristiana Hajnšeka, CTO-a tvrtke Seascape, koji blisko surađuje s cijelim timom kako bi uveo suvremene tehnologije gradnje u segment pristupačnih racer-cruisera.

Beneteau First 36 equipe

First 36 slijedi jezik dizajna sedme generacije Firsta, koji je Lorenzo Argento postavio kao suptilan, elegantan i super učinkovit brod. Dizajniran od strane nautičara, za nautičare, brod nema ni jedne značajke koja nema svoj smisao. Zahvaljujući širokom modernom trupu, najveći životni prostor u svojoj klasi ponudit će udobnost usporedivu s uspješnim Beneteau First 40.7, s mnoštvom pametnih rješenja.

Glavno obećanje koje daju tvorci Firsta 36 je iznimno jedriličarsko iskustvo na srednje jakim vjetrovima, kako sa short-handed ekipom, tako i timovima s punom posadom, a da First 36 pritom ostaje svestrana jedrilica - savršen racer i sposobna obiteljska krstarica.

S nestrpljenjem očekujemo predstavljanje u svjetskoj premijeri na njemačkom BOOT Düsseldorf, 2022.

Nautica portal