Luka Mrtvaška

Projekt dogradnje luke Mrtvaška na Lošinju

Ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj, Filip Balija i Antonio Deranja ispred tvrtke Texo Molior d.o.o. iz Cavtata te Impresa Construzioni Mentucci Aldo S.R.L. iz Italije u svojstvu izvođača radova, a uz prisustvo primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine, danas su u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci potpisali ugovor o početku radova na projektu “Dogradnja luke otvorene za javni promet Mrtvaška na Lošinju”.
Luka Rab

Program državnih potpora za razvoj luka

Temeljem donesenog Programa dodjeljivat će se potpore za projekte ulaganja za razvoj luka otvorenih za javni promet, koje su osnovane Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama, a kojima upravljaju lučke uprave, na čijem se upravnom području svaka pojedina luka nalazi.

Zagrebački sajam nautike

Otkazan 30. Zagrebački sajam nautike

Kako neslužbeno doznajemo održavanje zagrebačkog sajma nautike, koji godišnje okuplja u prosjeku 300-injak izlagača i broji 300-injak izloženih plovila, sasvim sigurno se neće dogoditi u predviđenom terminu 24. do 28. veljače, a hoće li se dogoditi u nekom drugom još uvijek je pod znakom upitnika. 

61. izdanje Genova Boat Showa održati će se 16.-21.9.2021.

Tijekom najnovije Generalne skupštine Talijanskog udruženja nautičke industrije, koja se održala jučer, u srijedu 16. prosinca, putem interneta, službeno su najavljeni datumi međunarodne izložbe brodova u Genovi sljedeće godine: 61. izdanje održat će se od 16. do 21. rujna 2021. godine.

TEMO 450

TEMO 450 - jednostavnost, ergonomija i prenosivost

DAME (Design Awards METS) jednoglasnom je odlukom žirija proglasio TEMO 450, električni vanbrodski motor, ukupnim pobjednikom izbora za najbolje inovacije u 2020. godini.

Obavijest vlasnicima pomorskih plovila

Krenuo je postupak sređivanja podataka u Upisniku plovila!

Izbor za European Yacht of the Year 2021

Kako koncem godine, tako i početkom nove, završavaju brojni izbori najboljih u protekloj godini, kao i onih za koje se pretpostavlja da će biti najuspješniji u 2021.
Niti nautička industrija nije izuzetak, pa tako s nestrpljenjem očekujemo koje će jedrilice ponijeti laskavu titulu European Yacht of the Year 2021 u kategorijama Family cruiser, Peformance Cruiser, Luxury Cruiser i Bluewater Cruiser.

Christoph Rassy primio nagradu za životno djelo

Na dodjeli nagrada Boat Builder Awards 2020, koju su organizirali Metstrade (sajam nautičke opreme) i časopis IBI (International Boat Industry), Christoph Rassy primio je nagradu za životno djelo.

Zadar jahte Tankerkomerc

Otvoreno pismo Udruge hrvatskih skipera i članova posada jahti, ministru Butkoviću

Nezadovoljna sigurnosnom situacijom, uzrokovanom neadekvatnom edukacijom skipera u Hrvatskoj, Udruga hrvatskih skipera i članova posada jahti poslala je ministru mora, prometa i infrastrukture, Olegu Butkoviću otvoreno pismo u kojem traže brzu i odgovornu reakciju u obliku reguliranja ove prometno-turističke grane koja raste brže, nego li je prate hrvatski pravilnici i zakoni.

Novo porinuće iz X-Yachtsa

X Yachts X5 2

Jučer, kasno popodne, prvi puta u more spušten je novi X56, regatni krstaš dužine 56 stopa, najnovije PureX serije jedrilica, projektirane za ozbiljna krstarenja. Nakon podešavanja, ispitivanja u vodi i prilagodbi tehničkih instalacija, provesti će se temeljita serija maritimnih ispitivanja pod strogim nadzorom projektantskog i inženjerskog tima.