D-Marin dobitnik prestižnog certifikata

D-Marin dobitnik prestižnog certifikata

D-Marin dobitnik je srebrnog certifikata platforme EcoVadis te je svrstan u 30% najboljih u održivosti unutar industrije slobodnog vremena.
Charter u Hrvata

Čarter u Hrvata

Jedan od najprepoznatljivijih i najbolje tržišno pozicioniranih turističkih proizvoda Hrvatske svakako je nautika.
470 Regina, spoj luksuza i elegancije s morem

470 Regina, spoj luksuza i elegancije s morem

Otvoreni prostor broda dizajniran je kako bi maksimalno iskoristio vanjske prostore zahvaljujući konceptu Bow Life. Talijansko brodogradilište FIM proširuje svoju ponudu uvođenjem novog 470 Regina, otvorenog broda koji ima modularna i svestrana rješenja za maksimiziranje vanjskog prostora. Sposobnost da svojim gostima pruži blizak odnos s morem jedna je od ključnih značajki 470 Regine.
Zadar jahte Tankerkomerc

Otvoreno pismo Udruge hrvatskih skipera i članova posada jahti, ministru Butkoviću

Nezadovoljna sigurnosnom situacijom, uzrokovanom neadekvatnom edukacijom skipera u Hrvatskoj, Udruga hrvatskih skipera i članova posada jahti poslala je ministru mora, prometa i infrastrukture, Olegu Butkoviću otvoreno pismo u kojem traže brzu i odgovornu reakciju u obliku reguliranja ove prometno-turističke grane koja raste brže, nego li je prate hrvatski pravilnici i zakoni.

Akcije spašavanja tijekom i nakon nevremena na moru

Akcije spašavanja tijekom i nakon nevremena na moru

U proteklih 48 sati Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru koordinirala je nekoliko akcija traganja i spašavanja u više područja nadzora sigurnosti plovidbe, prema posadama i plovilima u pogibeljnim situacijama, tijekom i nakon nevremena na moru, od kojih izvještavamo o četiri događaja.
Luka Rab

Program državnih potpora za razvoj luka

Temeljem donesenog Programa dodjeljivat će se potpore za projekte ulaganja za razvoj luka otvorenih za javni promet, koje su osnovane Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama, a kojima upravljaju lučke uprave, na čijem se upravnom području svaka pojedina luka nalazi.

ACI u prvih šest mjeseci premašio 2019.

ACI u prvih šest mjeseci premašio prihode ostvarene u istom razdoblju rekordne 2019. godine

Najveći lanac marina na Mediteranu, ACI d.d., u prvih je šest mjeseci poslovanja zabilježio značajne rezultate provedenih investicijskih ciklusa i stabilizacije epidemiološke situacije, što se prije svega očituje poslovnim prihodima od 98 milijuna kuna, koji premašuju prihode ostvarene u istom razdoblju iz rekordne 2019. – i to za 4,6 milijuna kuna.

61. izdanje Genova Boat Showa održati će se 16.-21.9.2021.

Tijekom najnovije Generalne skupštine Talijanskog udruženja nautičke industrije, koja se održala jučer, u srijedu 16. prosinca, putem interneta, službeno su najavljeni datumi međunarodne izložbe brodova u Genovi sljedeće godine: 61. izdanje održat će se od 16. do 21. rujna 2021. godine.

Akcija "Sigurna plovidba 2022."

U akciji 'SIGURNA PLOVIDBA 2022' naplaćeno preko 400 tisuća kuna kazni

Službenici svih kapetanija u okviru akcije „Sigurna plovidba 2022“ izvršili su 438 inspekcijskih nadzora temeljem kojih su utvrdili 172 povrijede propisa i prekršiteljima naplatili preko 400 tisuća kuna kazni.

Obavijest vlasnicima pomorskih plovila

Krenuo je postupak sređivanja podataka u Upisniku plovila!