Harken Zircon

Harkenov Zircon omogućava High Definition trimanje

Novitet u Harkenovoj ponudi je Zircon koloturnik, a srž njegove izvedbe su industrijski keramički kuglični ležajevi.
Sailing360

Kako odrasli mogu naučiti jedriti?

Što je to škola jedrenja za odrasle? Što se sve u njoj može naučiti? Koji tečajevi postoje, koja je razlika, za koga su namijenjeni i što očekivati? Na sve ovo i puno drugih stvari odgovorio nam je Mislav Kodarić iz škole jedrenja Sailing360.com!
Code Zero

Upoznajte Code Zero!

Code Zero „iskrojen“ je prije otprilike 25 godina. Rođen je na Volvo Ocean Raceu još dok se zvao Whitbread-Around-the-World Race.
Test ewincher 2

TESTIRALI SMO: Ewincher 2 – dostojna alternativa klasičnim električnim vinčevima!

Još u travnju dobili smo na test od proizvođača Ewinchera zadnju verziju njihovog električnog ručnog vinča. Članak o Ewincher 2 na našem portalu objavili smo još u veljači, privučeni idejom kako bi u praksi ova električna manica mogla biti izuzetno učinkovitom. Veličine otprilike standardne manice s integriranom elektronikom budila je ideju da se radi o prilično praktičnom pomagalu.
Petnaest savjeta kako biti dobar skiper

Petnaest savjeta kako biti dobar skiper

Biti skiper mnogo je više od donošenja odluka o načinu plovidbe. Zašto? Zapravo odgovorni ste i za iskustvo koje će posada nakon završetka plovidbe ponijeti sa sobom.
Bokobrani, pajeti, fenderi - što, kada i koji…

Bokobrani, pajeti, fenderi - što, kada i koji…

Bokobrani su s razlogom obavezni dio opreme plovila. Osim na stalnom vezu u marini ili lučici, trebati ćete ih ako posjetite restoran na rivi ili kada plovilom dođete do benzinske crpke natočiti gorivo, kako biste zaštitili svoj brod od oštećenja. Što su bokobrani kvalitetniji, to je kvalitetnija i zaštita vašeg plovila. Također možemo reći kako su oni prva linija zaštite vašeg plovila.
Kako čitati Garmin karte

Kako čitati Garmin karte

Od navigacije do ribolovnih karti, uz Garmin karte imate sve što vam treba. No kako biste maksimalno iskoristili karte, morate znati kako ih interpretirati.

Kako pripremiti brodsku elektroniku za zimovanje

Na žalost mnogih od nas zima već pokazuje svoje zube, temperature padaju, a vrijeme godišnjih odmora sve je dalje iza nas, stoga je vrijeme je da se brod povuče na svoje mjesto zimske hibernacije. No prije nego što svoj brod stavite van pogona za ovu godinu, postoji nekoliko stvari koje biste trebali učiniti kako biste svoju brodsku elektroniku pripremili za nadolazeću neaktivnost.
Najam katamarana

Prvi puta rentate katamaran? Donosimo savjete na što trebate obratiti pažnju...

Došao je i taj trenutak, odlučili ste po prvi puta u životu iznajmiti plovilo… i pala je odluka da to bude katamaran!

Kako pravilno koristiti roll glavno jedro

Kako pravilno koristiti roll glavno jedro

Za roll glavno jedro kaže se da je hendikep za rekreativno jedrenje, a kamoli ne za regate, međutim, istovremeno je i najčešća je varijanta s kojom ćete se susresti kod charter brodova.