Kako pravilno koristiti roll glavno jedro

Kako pravilno koristiti roll glavno jedro

Za roll glavno jedro kaže se da je hendikep za rekreativno jedrenje, a kamoli ne za regate, međutim, istovremeno je i najčešća je varijanta s kojom ćete se susresti kod charter brodova. 
Psamides projekt

Psamides projekt – testirano sedam inovativnih tehnologija za održiv i ekološki prihvatljiv razvoj malih i srednjih luka

Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci nastavlja s uspješnom provedbom aktivnosti u okviru projekta Psamides - Ports small and medium alliance for sustainable development (voditeljice doc.dr.sc. Livije Maglić), sufinanciranog iz programa Interreg Mediterranean (ERDF). Program dionicima omogućava provedbu pilot usluga i proizvoda, razmjenu znanja i tehnologija, ali i mogućnost uspostavljanja i unapređenja poslovnih modela.
Test ewincher 2

TESTIRALI SMO: Ewincher 2 – dostojna alternativa klasičnim električnim vinčevima!

Još u travnju dobili smo na test od proizvođača Ewinchera zadnju verziju njihovog električnog ručnog vinča. Članak o Ewincher 2 na našem portalu objavili smo još u veljači, privučeni idejom kako bi u praksi ova električna manica mogla biti izuzetno učinkovitom. Veličine otprilike standardne manice s integriranom elektronikom budila je ideju da se radi o prilično praktičnom pomagalu.

Naš izbor 5 rabljenih jedrilica iz ponude hrvatskih brokera za veljaču 2021.

Dok čekamo da prođu tri marčane bure i krene nautička sezona, vrijedi pogledati što je od rabljenih jedrilica dostupno kod hrvatskih broker tvrtki. Još uvijek je vrijeme kada se postižu najpovoljnije cijene. Bilo da se radi o novim ili o rabljenim plovilima, prodavači su u ovom periodu najčešće skloni spuštanju cijena ili u sklopu cijena dati nešto od opreme koja inače nije u cijeni broda. 
Za sve koji razmišljate o kupnji plovila, prošetali smo web stranicma domaćih brokera i pronašli jedrilice za koje smatramo da su trenutno najpovoljnija prilika za kupnju, bez obzira radi li se o namjeni uporabe kroz čarter ili vlasničkoj. 
Kuhinja koja se ljulja

Kuhinja koja se ljulja

Hmm ... da, kuhinja na brodu nije vrsta kuhinje na koju smo navikli.

Želite snimiti ljetnu priču i ne znate što od opreme odabrati?

Mnogo je mjesta koja posjetite jednom u životu, stoga razmišljate uspomenu na ta mjesta i predstojeće ljeto zabilježiti video uratkom?
Evo što biste od „Best Buy“ opreme, prema izboru Nautica portala, trebali imati kako biste, kao napredan amater, snimili ludo dobar i tehnički kvalitetan zapis.
Masažne fotelje

Koje su prednosti masažnih fotelja?

Nakon što dođete s posla, sanjate li o opuštanju, ali ne želite preplatiti tretmane masaže?

Naš izbor 5 najpoželjnijih poklona za nautičare

 

Smatramo da je informacija o prigodnom poklonu uvijek dobrodošla, stoga vam donosimo nekoliko naših prijedloga po prihvatljivim cijenama! 

Sve predloženo je još uvijek dostupno, no ne zadugo, stoga požurite i na vrijeme izaberite poklon za vašeg najdražeg nautičara ili nautičarku!

Inovativne tehnologije za održiv i ekološki prihvatljiv razvoj malih i srednjih luka u fokusu Psamides projekta – Intervju s voditeljicom projekta: doc.dr.sc. Livijom Maglić

Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci jedan je od partnera Psamides projekta (Ports small and medium alliance for sustainable development), voditeljice doc.dr.sc. Livije Maglić – profesorice na Zavodu za tehnologiju i organizaciju u pomorstvu i prometu.