Dehler 30 one design osvojio dvostruku krunu

Dehler 30 one design osvojio je dvije nagrade na dodjeli nagrada Best Boats 2021 magazina SAIL. Stručni žiri izabrao ga ke kao pobjednika u kategoriji "Performance Boat 30ft or Less" te u "Systems" kategoriji, gdje je Dehler Stealth Drive nagrađen kao najbolja tehnička inovacija.

 

Sail Best Sailboats 2021 Dehler 30 one design winner

Foto: Dehler

Priznanje u Sjevernoj Americi dolazi nakon što je dizajn Dehler 30 one design proglašen europskom jahtom godine 2020. Američki suci bili su impresionirani performansama ovog racer-cruisera te njegovom lakoćom upravljanja - čak i pri velikim brzinama. Pobjednički Dehler Stealth Drive, koji omogućuje upotrebu snažnog fiksnog propelera koji se može brzo preklopiti i integrirati u trup kada se ne koristi, standardna je značajka Dehler 30 one dizajna.


Adam Cort, urednik časopisa SAIL istaknuo je: „Žiri ga je jednoglasno proglasio pobjednikom u kategoriji„ Perfomance boat 30ft or less“. Osim dizajna, presudni faktor bilo je spektakularno testno jedrenje u zaljevu Chesapeake, koje je definitivno bilo jedno od najboljih iskustava posljednjih godina na dodjeli nagrada Best Boats Awards. Dehler je nevjerojatno uzbudljiva jedrilica, ali uvijek laka za upravljanje. Osim zabavnog faktora, Dehler 30 održava prosječnu brzinu konstantno visokom, stoga ga očekuje uspjeh i na dužim regatama."

Douglas Brophy, direktor prodaje Dehlera u Sjevernoj Americi kaže:" Sjajno je što naš rad prepoznaju jedriličarski stručnjaci. Dehler 30 one design dizajniran je za jedriličarskog purista, a ne samo za off-shore samačke regate. Kao što pokazuje nagrada za naš Dehler Stealth Drive, ponovno smo predvodnik u industriji u tehnološkim inovacijama."