Izbor za katamaran godine 2023. – evo tko su nominirani!

Žiri iz Multihulls Worlda i Multicoques Maga sastali su se kako bi odabrali kandidate za izbor vištetrupca 2023. Za ovogodišnje izdanje odlučili su ostaviti 4 kategorije, od kojih je jedna nova - Forever Green!

 

Svaka kategorija će imati 5 nominiranih katamarana. Glasanje je otovoreno 15. veljače - dana otvaranja Miami Showa - te traje do 9. travnja 2023., na web stranici posvećenoj izboru za katamran godine: www.multihulloftheyear.com 

Službeni rezultati izbora bit će objavljeni 12. travnja tijekom Međunarodne izložbe katamarana u La Grande Motteu na jugu Francuske.

 

Nominirani u kategoriji SAIL CRUISING su:

BALI CATSMART - manja sestra Bali Catspacea, mada ovaj katamaran ima neke nove inovacije u odnosu na Catspace. S druge strane, kao i Catspace, ima krutu prednju palubu i nagibna vrata.

Bali Catsmart 

 

NAUTITECH 44 Open - dobitnik nekoliko nagradasasvim zasluženo je jedan od favorita u ovoj kategoriji.

Nautitech 44 Open

 

EXCESS 14 - Novi Excess 14, vjeran DNK Excess brenda, nudi uzbuđenje plovidbe bez žrtvovanja udobnosti na brodu.

Excess 14

 

LIGHTVAWE 46 - mada su specifikacije Lightwave 46 ostale iste kao kod modela Lightwave 45, katamaran koji je upravo predstavljen ima drugačije postavljene pramce i redizajnirani krov salona, sada s većim otvorima nego je to bilo kod prethodnika.

Lightwave 46

 

LAGOON 51 - prvi je put predstavljen prošlog travnja na Međunarodnom sajmu višetrupaca u La Grande-Motteu. Model s inovativnim rasporedom koji nudi održiva rješenja.

Lagoon 51

 

Ostale kategorije i nominirane katamarane možete vidjeti i glasati za svoje favorite ovdje.

 

Nautica portal