Garcia Yachts predstavlja perjanicu svoje Exploration linije jedrilica

Garcia Yachts predstavlja svoju vrhunsku jedrilicu iz linije Exploration, dužine 60 stopa, namijenjenu krstarenju oceanima, kako istraživanju polarnih područja, tako i plovidbi tropskim područjima.

 

Garcia Yachts Exploration 60 2

Za vodeći model Exploration linije, Garcia Yachts i Berret Racoupeau Yacht design kombinirali su najbolje od svog znanja kako bi stvorili apsolutno vrhunsku jedrilicu za krstarenja. Elegancija i udobnost bez premca naglašavaju izvanrednu sposobnost plovidbe, to je ono što je zapravo i je Garcia Yachts.

Profinjenost linija ne umanjuje funkcije koje se očekuju za potencijalno ekstremne uvjete jedrenja. Naprotiv, služi baš tome. Izvana dinamična, dok se iz unutrašnjosti i nikada nećete umoriti od promatranja onmoga špto vas okružuje. Paluba, potpuno u ravnini ispred karakterističnog panoramskog krova kabine, olakšava kretanje, manevri pri jedrenju su sigurniji, kao i sprijeda, sve do pramca, robusnog, ali i elegantnijeg nego ikad prije.

Garcia Yachts Exploration 60 3

Ako vas osvoji vanjski izgled, sigurno će vas zavesti rasporedi koje je osmislila dizajnerica interijera Isabelle Racoupeau. Samo dva koraka od golemog kokpita čeka vas fantastičan prostor, svjetlost i pogled prema van.

U ugodnoj atmosferi, s profinjenom elegancijom, palubni salon, unutarnja kormilarnica i salon redefiniraju pojam prostora na brodu. Izrađeno je nekoliko planova rasporeda kako bi se zadovoljili različite potrebe, kombinirajući vlasničke i gostinjske kabine, prostor za posadu i tehnička područja.

Izvana i iznutra je vrhunska oprema, a cijeli tim Garcia Yachts u mogućnosti je dodatno je personalizirati.

Garcia Yachts Exploration 60 4

Sa svojim posebno čvrstim aluminijskim trupom i strukturom palube, lako kontroliranim kuterom, Exploration 60 je jahta dizajnirana za otvorena mora. Brod kojim se može upravljati vršcima prstiju s jedne od dvije upravljačke konzole, koje s milimetarskom preciznošću prenose i vaš najmanji pomak na dvostruka kormila. Prilikom manevriranja na umu je konstruktora bilo je zaštiti posadu, nudeći im savršenu ergonomiju rukovanja, pogled bez premca, kako iz kokpita, tako i iznutra.

Kokpit postaje vanjski salon, sugarscoop postaje još svestraniji, ponekad platforma za ronjenje, ponekad platforma za ukrcaj ili pak platforma za plivanje. Exploration 60 sa svojim izdašnim dimenzijama omogućuju kombiniranje luksuznih životnih prostora, tehničkih područja i skladišnih volumena, što omogućuje planiranje za odlazak dalje, čak i dulje... sa ili bez velikog broja posade.

Garcia Yachts Exploration 60 layout

Pri dizajnu unutrašnjosti ideja ovog izvanrednog broda od šezdeset stopa je bila nuditi bolje, pružati više. Iskoristili su svaki centimetar kako bi ponudili više udobnosti ovdje, više prostora tamo, bilo da se radi o poslu ili odmoru. Iskoristili su raspoložive volumene kako bi osigurali nove funkcije: dnevni boravak na lijevoj strani, neovisno unutarnje kormilarsko mjesto, kabina za posadu, glavna kabina u pramčanom ili krmenom dijelu, više tehničkih područja, pa čak i sauna! Niz mogućnosti koje nudi Exploration 60 sigurno će vas iznenaditi. Ovoj jedinstvenoj kreaciji služe materijali s besprijekornim estetskim i tehničkim kvalitetama, te rasvjeta dizajnirana s iznimnom pažnjom za različite faze života na brodu, ističući izniman rad na izradi ormara biti će obavljen bez obzira u vrsti drva koju budući kupac odabere.

Osnovne karakteristike:

  • dužina preko svega: 18.27 m
  • dužina na vodnoj liniji: 16.77 m
  • širina: 5.40 m
  • gaz (spuštena kobilica): 3.65 m
  • gaz (dignuta kobilica): 1.50 m
  • spremnik goriva (standardni): 2.500 l
  • spremnik vode: 800 l
  • broj kabina: 2-4
  • broj ležaja: 4-6-8

 

Nautica portal