Predstavljen Beneteau First 44

Ova ljupka jedrilica, izvanrednog dizajna, danas je prirodna poveznica između modela First 36 i First 53. Kombinira performanse, eleganciju i udobnost zahvaljujući kvaliteti svoje opreme, koja nudi nenadmašan užitak u jedrenju.

 

Beneteau First 44

S novim Firstom 44, Beneteau definira točan smisao naziva "racer/cruiser": elegantna i udobna jedrilica koja pruža nenadmašan užitak pod jedrima. Velika površina jedara omogućuje Firstu 44 da bude živahan i brz u svim uvjetima. Dizajn potpisuje Lorenzo Argento, a za plovne performanse zaslužan bio je Roberto Biscontini.

Beneteau First 44

First 44 predstavljen je u dvije glavne verzije, FIRST 44 i FIRST 44 PERFORMANCE, s različitim planom palube i različitim opcijama kobilice i jarbola.

U verziji First 44, kokpit je ima onu notu cruisera, s lijepim stolom u kokpitu, kao i fluidnošću s ravnim pristupom velikim čistim prolazima. Četiri vinča, fiksni središnji blok za škotu i jarbol koji je postavljen dalje na krmi, sve to povećava potencijal njezinog modernog plana jedrenja, definiranog vitkim glavnim jedrom i prednjim jedrima izdašne veličine. Dva balastna spremnika od 300 litara, koji se mogu električno aktivirati s kormilarskih konzola, omogućuju održavanje punog potencijala plovila.

Beneteau First 44

Na verziji First 44 PERFORMANCE, ergonomija palube proučavana je i razvijana imajući na umu regate s posadom. Oprema i sustavi potpuno su prilagođeni regatama, među kojima treba spomenuti pjenaste neklizajuće površine koje zamjenjuju tikovinu na podu kokpita, šest dobro postavljenih vinčeva i konvencionalni klizač glavnog jedra.

Beneteau First 44 Performance

First 44 nudi aerodinamičan raspored interijera koji je moderan i svijetao, s mješavinom bijelih lakiranih površina, oblikovanog drva i ukusnih presvlaka.

S tri kabine i dva toaletna prostora, interijer je dizajniran s kvalitetnim završnim obradama i materijalima za stvaranje ugođaja profinjenosti. U salonu, poprečni stol prima do šest osoba i okrenut je prema ležaju i navigacijskoj stanici; njegov položaj u odnosu na jarbol olakšava cirkulaciju između kuhinje i vlasničke kabine, povećavajući osjećaj prostora.

Beneteau First 44 layout

First 44 dizajniran je s 2 plana palube kako bi zadovoljio različita očekivanja svojih vlasnika: FIRST 44 i FIRST 44 PERFORMANCE. First 44 spaja eleganciju i modernost s bijelim lakiranim namještajem i profiliranim drvetom, pažljivo pozicioniranom neizravnom rasvjetom i širokim izborom presvlaka. U potpunosti je iskorištena stručnost Beneteua i znanje vrhunskih stručnjaka. Više traženi od strane svojih vlasnika, Firstovi su predmet vrlo naprednog razvoja; inženjering je stoga povjeren dizajnerskom uredu Mer Forte, dobro poznatom u oceanskim regatama, a koji je imao istu ulogu za dizajn Figaro Bénéteau 3.

Beneteau First 44 layout

Detalje možete pronaći na Beneteauovim internetskim stranicama ili kod domaćeg zastupnika.

 

Nautica portal