Elan Impression 43 - novi Elanov obiteljski kruzer

Više od 18 godina od lansiranja prvog Elan Impressiona, linija Impression bila je jedna od važnijih globalnih modela u segmentu obiteljskih kruzera. Ovi “moderni klasici” osvojili su brojne nagrade, a univerzalno su poznati kao pouzdani, laki za održavanje i plovidbu, sigurni, čvrsti i iznimno izdržljivi.

 

Elan Impression 43

Elanova Impression linija pokazala se i kao glavni izbor za mnoge ulagače u čarter biznis jer su siguran izbor za ulaganje na najvećim svjetskim čarter tržištima zbog svoje iznimne vrijednosti.

Svi Elan Impression modeli prošli su mnoge uspješne iteracije, redizajniranja i modernizacije, no prošlo je dosta vremena otkako je svjetlo dana ugledao ovaj potpuno novi model. Sada, nakon što su uspješno lansirali jedinstveni Elan GT6 i ambiciozni Elan E6, odlučili su predstaviti potpuno novu jedrilicu koja će biti predvodnica nove Impression linije. Tako je rođena Elan Impression 43.

Elan Impression 43

S modernim širokim trupom, 43-trojka nudi puno više prostora od prethodnih modela. Zbog stalne tradicije povišenog stropa u salonu, ono što mi nazivamo "polupalubna limuzina", ona se dobro drži i u odnosu na konkurenciju.

Nikoga neće iznenaditi da je plan trupa i jedara dizajnirao Humphreys Yacht Design. Budite uvjereni da će ova jedrilica stoga imati izvrsne plovidbene karakteristike, čak i pri punom opterećenju većih konfiguracija deplasmana.

Elan Impression 43

Estetika je oblikovana u suradnji s dizajnerskim studijem Pininfarina, odnos koji je iznjedrio višestruko nagrađivani dizajn Elan E6 i sada se nastavlja s Elan Impression 43.

Tlocrt trupa i jedara optimiziran je za jednostavno jedrenje čak i kada njome sami upravljate. Elanova prepoznatljiva kompozitna tehnologija 3D VAIL stvara lagan, čvrst i nevjerojatno siguran stil gradnje. VAIL, ili proces laminiranja potpomognut vakuumom, stvara čvrsti trup bez nesavršenosti ili mjehurića zraka, što u kombinaciji s vanjskim slojem vinil-estera čini jahtu otpornom na osmozu. "3D" dio vakuumski potpomognute infuzijske laminacije primjenjuje se na okomite i bočne stringere, što osigurava najbolja mehanička svojstva trupa i opute i rezultat je poznate Elanove krutosti trupa.

Elan Impression 43

Paluba je također izrađena u VAIL tehnologiji, koja doprinosi lakoći i izdržljivosti jahte, kao i poboljšava mehanička svojstva kompozita. Štoviše, tehnološki proces gradnje sigurniji je za radnike i okoliš, jer štiti radnike od izloženosti kemikalijama i smanjuje otpad.

Elan Impression 43 ima dvostruka kormila, koje je dizajnirao Humphreys Yacht Design, interno konstruirana kormila optimizirana za krutost, izdržljivost i kontrolu. Dizajn dvostrukog kormila omogućuje upravljanje vrhom prsta i smanjuje sklonost otpadanju.

Kokpit je napravljen za uživanje na sidru kao i za užitak u plovidbi. Dovoljno mjesta za do 10 osoba pobrinut će se da svi imaju dovoljnu udobnost. Opcijski modularni stol u kokpitu pretvara se u dva ležaja te omogućuje izležavanje i sunčanje i u kokpitu. Prekrasno dizajnirana postolja kormila mogu podržati ugradnju 9-inčne elektronike i bezbroj drugih instrumenata koje biste mogli poželjeti. Dvostruko kormilo s kompozitnim upravljačima nudi slobodu kretanja na brodu.

Elan Impression 43

Tu je i mnogo ormarića u kokpitu, koji nude dovoljno prostora za splav za spašavanje i svu drugu opremu koja mora biti pri ruci.
U palubu su integrirane dvije krmene kutije, koje nude prošireni prostor za sjedenje za skipera i goste i u njih se može smjestiti i roštilj i hladnjak.

Jahta dolazi s malom platformom za kupanje u standardnoj specifikaciji, koja se može nadograditi na veliku platformu s više prostora, sigurnosti i osjećaj zatvorenog krmenog zrcala.

Elan Impression 43

Nijedna Impression jedrilica ne bi bila potpuna bez sada već legendarnih krmenih sjedala, koja će sigurno biti prva uočena i otkriti o kojoj se jedrilici radi već dok jahta isplovljava.

Paluba se može oplemeniti i sintetičkom i pravom tikovinom, ovisno o željama vlasnika. Veliki, ravni otvori ugrađeni su u nadgrađe na mnogim mjestima, propuštajući svjetlost i onaj umirujući povjetarac u unutrašnjosti. Jahta ima samonamatajući flok koji je standardan, ali se također može nadograditi na genovu između ostalih opcija.

Elan Impression 43

Unutrašnjost je izrađena od "rustikalnog" hrastovog furnira i vodootporne šperploče, u kontrastu s modernim sivim ormarima za pohranu.

Završna obrada od masivnog hrastovog drva primjenjuje se svugdje gdje se očekuje da će se namještaj upotrebljavati, kako bi se povećala njegova trajnost.
U salonu se posada može udobno smjestiti oko središnjeg stola, okruženog s dva stolca od punog drveta koji se sklapaju u unaprijed određenom prostoru tijekom plovidbe. Također se lako može pretvoriti u dupli ležaj.

Elan Impression 43

Dugačka bočna kuhinja sadrži štednjak s tri ringa te s pećnicom i hladnjakom s prednjim otvaranjem na praktičnom ormariću u obliku slova L. Dugi raspored nudi obilje površinskog prostora i ormara za pohranu. Prostor peći zaštićen je pločama koje se lako čiste i ventilira se otvorom iznad.

 

Elan Impression 43 plan

Vlasnici mogu birati između inačica s tri ili četiri kabine. Verzija s tri kabine uključuje vlasničku kabinu s centralno smještenim ležajem i s kupaonicom te prostranim gornjim dijelom s odvojenim tušem, a verzija s četiri kabine dodaje kabinu s krevetima na kat, savršenu za obitelji ili skupinu prijatelja.

 

Više o Elanu Impression 43 možete pronaći na Elanovim internetskim stranicama

Elan Impression 43 će službeno biti porinuta na Biograd Boat Showu 25. listopada 2022., dok su prednarudžbe moguće od 4. srpnja.

 

Nautica portal