Elanova GT6 osvojila "Best Boats 2022" nagradu magazina Sail

Elan GT6, 49 stopa luksuzna performance jedrilice, dobila je jednu od najprestižnijih nagrada u nautičkoj industriji - nagradu Best Boats 2022.

 

Elan GT6 Sail Award 2022

Ovo priznanje dodijelio je SAIL magazin, koji je među najutjecajnijim američkim časopisima u nautičkom sektoru. Elan GT6 ih je oduševila svojim zadivljujućim izgledom, kao i kvalitetom izrade i performansama u kategoriji "Best Monohull Cruising Boat 40-50ft".

 

"Dobivanje nagrade Best Boats 2022. dokaz je kvalitete naših jahti, jedinstvenog koncepta, kao i naše stručnosti i stručnosti naših partnera." rekao je Marko Škrbin, direktor Elan Yachts. “Elan GT6 je naš najnoviji dodatak Grand Tourer filozofiji, s kojim smo željeli uvesti svježe ideje u ovaj segment i pružiti jedinstveno iskustvo jedrenja koje će pružiti zahtjevnijim nautičarima.”

Elan GT6 

Svijet jedrenja doživio je izuzetan porast posjedovanja jahti, jer su mnogi odabrali život na vodi kako bi pobjegli od trenutne pandemijske situacije. Jedrilica Elan GT6 je dizajnirana upravo s tim ljudima na umu; to je brza jedrilica za krstarenje dizajnirana kako bi njome lako rukovao par jedriličara, ali je sposobna i za uzbudljive performanse u širokom rasponu uvjeta vjetra i mora.

 

Njen plan trupa i jedara, koji je nacrtao Humphreys Yacht Design, kombinira značajke koje proizlaze iz utrke s mogućnošću nošenja punog tereta za krstarenje. Iznad vodene linije i iznutra, GT6 je prva jedrilica ikad koju je dizajnirao i stilizirao Studio FA Porsche, s elegantnom siluetom i kultnim dobrim izgledom koji će privući pogled u svakoj marini. Ispod palube, stil dizajna interijera Studio F. A. Porschea donosi nove razine udobnosti i luksuza koji unose u Elanov novi vodeći model, istovremeno čuvajući praktičnost broda kao obiteljskog krstaša. U cjelini su korišteni vrhunski materijali, koji pokazuju vještine Elanovih brodskih majstora.

Elan GT6 

"Kvaliteta izrade, kao što bi se očekivalo od Elana, znatno je iznad prosjeka." rekli su suci časopisa SAIL - Tom Hale, Adam Cort, Charles J. Doane, Zuzana Prochazka, Lydia Mmullan i Tom Dove o Elanu GT6. "Ovaj brod također jako dobro plovi. Dovoljno je brz i odzivan da privuče i zadrži natjecateljske jedriličare, ali nije toliko zastrašujući da bi jedriličari na krstarenju bježali od naporne borbe s vjetrom i morem.“

Elan GT6 interior 

Osim nagrade The Best Boats 2022, Elan GT6 je osvojio nagradu Red Dot: Product Design Award, BIGSEE Product Design Award 2021 i Slovenski dizajn godine 2021. GT6 je također nominirana za nagradu European Yacht of the Year 2021, Cruising World Boat of the Year 2022, British Yachting Award 2021, a ušla je i u uži izbor za 2021 International Yacht & Aviation Award.

 

Elan Yachts/ Nautica portal