Novi Privilège Signature 650

Škver Privilège, dioa Hanse Yachts grupacije, poznat po proizvodnji luksuznih katamarana, predstavlja novi Signature 650, zaokružujući time uspješnu liniju modela Signature.

 

Privilege Signature 650

Novi vodeći model serije Signature zamjenjuje seriju 640 i može se pohvaliti izvanrednim inovacijama i značajkama dizajna koje podupiru Privilègeovu tvrdnju o liderstvu u sektoru luksuznih katamarana.

Franck Darnet i Marc Lombard talentirani su dizajnerski dvojac koji je blisko surađivao kako bi na novom modelu maestralno spojio vrhunski dizajn, performanse jedrenja i udobnost življenja.

Nova platforma postavlja standarde u pogledu estetike i funkcionalnosti. Prednja paluba je redizajnirana tako da bude potpuno u ravnini, dok su mreže za trampolin optimizirane za sigurno bivanje na njoj, čak i na nemirnom moru. Široki bočni prolazi na palubi također su opremljeni otvorima za ispiranje i, zajedno s visokom zaštitnom ogradom, osiguravaju visoku razinu sigurnosti na moru. Još jedna novost je sunčalište od tikovine ispred prednjih prozora salona, koje je blago podignuto i zaštićeno od vjetra i znatiželjnih pogleda s obje strane.

 

Privilege Signature 650

Kokpit je spušten kako bi se stvorila veza sa salonom bez stepenica. To omogućuje proširenje životnog prostora salona u prostor kokpita. Dva velika, tapecirana jastuka za sunčanje na lijevoj i desnoj strani, prostor za sjedenje sa stolom za blagovanje, stražnja klupa i potpuno nova ležaljka s pogledom na wake znače da su čak i velike posade u prilici biti razmažene izborom kada je u pitanju sjedenje i opuštanje. Opcionalna hidraulična platforma za kupanje može lagano spustiti i podići tender od 600 kg, opremu za vodene sportove ili kupače. Električni roštilj, ledomat i mini-bar zaokružuju glavne mogućnosti nadogradnje. Stubište do flybridgea ima elegantne stepenice od tikovine i siguran rukohvat.

Prošireni flybridge nudi veliki U-lounge sa stolom, kao i potpuno opremljenu dizajnersku upravljačku postaju s desne strane. Odavde se svim linijama može upravljati preko četiri velika vitla. Postoji mogućnost drugog upravljačkog mjesta u luci kako biste bili sigurni da ste uvijek na idealnoj strani tijekom lučkih manevara. Po želji, dvostruko kormilo može se opremiti fiksnim biminijem, s tendom iznad dnevnog boravka. Novo dizajnirano vjetrobransko staklo izrađeno je od pleksiglasa otpornog na lomljenje i ogrebotine te se elegantno uklapa u cjelokupni izgled.

Ravni, aerodinamični dizajn nadgrađa naglašen je elegantnim panoramskim prozorima i može se prilagoditi krovnim pločama u boji.

Privilege Signature 650

U usporedbi sa serijom 640, opcijska karbonska oprema ima dodatnih 50 cm u jarbolu i 30 cm dužu lantinu koja dodaje 3 m² na genovu i 6 m² na glavno jedro. Jarbol je sada smješten na prednjem rubu nadgrađa salona, što znači uredniji prednji dio, bolju vidljivost iz salona i učinkovitije upravljanje jer se užad usmjerava izravno do kormilarnice.

Bočni prozori u salonu su povećani, dok su prednji prozori postavljeni dalje naprijed i bliže vertikali. U verziji s kuhinjom, svijetli salon opremljen je s dva salona u obliku slova L i dva stolića za kavu. Dva stola se mogu pretvoriti u veliki blagovaonski stol sa spojnim krilom, za sjedenje do 10 osoba. Alternativno, golemi prostor za ležanje može se popuniti dodatnim jastucima. U lučkom hodniku postoji namjensko skladište za fleksibilni namještaj. Ogroman TV ravnog ekrana i moderan navigacijski kut, zaokružuju salon u tehničkom smislu.

 

Privilege Signature 650

U vlasničkoj kabini, a možemo ga zvati apartmanom, bočni prozor prema ulazu i veliki panoramski prozor okrenut prema naprijed iznad bračnog kreveta također pružaju maksimalno prirodno svjetlo. Visina je podignuta blizu 2,00 m, tako da će čak i visoki nautičari pronaći udoban prostor. Privatna kupaonica može se postaviti u luku kako bi se stvorio dodatni prostor za pohranu i kauč, ili centralnije u kompaktnoj verziji.

Posada se može smjestiti u malu kabinu, koja se može odabrati da bude smještena u pramcu, a potpuno opremljena kabina za posadu može se alternativno konfigurirati u desnom dijelu pramca.

Na krmi se nalaze dvije kabine za goste s prekrasnim pogledom kroz prozor trupa s dvostrukog ležaja. Moguća treća kabina za goste uz vlasnički apartman zaokružuje uravnotežen smještaj ispod palube. Svaka kabina ima svoju tuš i toalet.

Za veći domet i proizvodnju obnovljive energije na dugim putovanjima, Privilège Signature 650 može biti opremljen s dva snažna hidrogeneratora.

Privilege Signature 650

Osnovne informacije:

 • Ukupna površina jedrilja - 232m²
 • Glavno jedro: 14m²
 • Genoa: 92m²
 • Jib: 32m²
 • Gennaker (opcija): 180m²
 • Spinnaker Code 5 (opcija): 240m²
 • Visina jarbola: 26.61m
 • Dužina preko svega: 21.25m
 • Širina: 9.20m
 • Gaz: 1.85m
 • Spremnici goriva: 2 × 1000lt
 • Spremnici pitke vode: 2 × 650lt
 • Spremnici crne vode: 2 × 150lt
 • Motorizacija: 2 × 82kW
 • Kabine: 4 or 5
 • CE certifikat: Cat A

 

Cijena standarno opremljenog broda: 2.490.000 € bez PDV-a

 

Nautica portal