KC54 - brod godine?

Iz škvera Kinetic Catamarans dobili smo priopćenje u kojem ističu oduševljenje prijemom koji je KC54 dobio u Annapolisu ovoga listopada.

 

 Kinetic Catamarans KC54

No možda još više činjenicom kako je u nekoliko prestižnih časopisa nominiran za Boat of the Year - Cruising World, Sailing World i Mulithulls World. Počašćeni su što su ocjenjivački žiriji prepoznali KC45 kao jedan od najboljih u svojoj kategoriji te ističu kako nisu mogli naći bolji način za završetak ove godine.

Kinetic Catamarans KC54 BOTY2021

Cruising World dodijelio je Boat of the Year 2022. nagrade, a KC54 dobio je posebnu nagradu sudaca - za ukupnu izvrsnost. Svake godine, nakon što su izabrani svi pobjednici u kategorijama, žiri ima slobodu, prema vlastitom nahođenju, još jednom pregledati flotu kako bi odlučilo da li itko od nominiranih zaslužuje dodatnu nagradu. Ove godine KC54 privukao je njihovu skupnu pozornost te mu se stoga nije mogla uskratiti ova posebna nagrada.

Radi se o katmaranu dužine 54 stope, širine 8,5 metara, opremljenim dvama Yanmarima 4JH80 snage 80 KS. Dolazi u vlasničkoj verziji s 3 kabine ili u opciji s 4 kabine.

Kinetic Catamarans KC54

Najbolje će ga opisati izjava jednog od članova žirija, Gerry Douglasa: “Tesla jedrilica... Ovaj brod je napravljen bez kompromisa. Željeli su najbolje u svakom pogledu. Izvrsno.”

Više informacija možete pronaći na internstskim stranicama Kinetic Catamarans.

Inače, Kinetic Catamarans je američka tvrtka koja svoje brodove gradi u škveru na jugu Afrike, smještenom u gradu Knysna. Dizjaniranje su povjerili Simonis Voogd Design BV, iskusnoj i invativnoj tvrtki koja posluje u Cape Townu i Nizozemskoj. 

Kinetic Catamarans KC54

Kako bi osigurali maksimalnu pouzdanost svojih brodova surađuju samo s vodećim svjetskim proizvođačima. Cay Electronics (SAD, Tortola) dizajnira njihove sustave, vrši nabavu opreme i komponenti, nadzire instalaciju i puštanje u rad te pruža podršku nakon prodaje. Rigging Projects (SAD, UK, Palma) daju specifikacije i izgled palubnoj opremi, nadziru njihovu izradu prije nego što napuste prostor proizvođača, nadziru instalaciju i pružaju podršku nakon prodaje. Svaki od njhovih sustava upravljanja je dizajniran i osiguran od strane Jefa Steering (Danska). Jarboli su visoko modularni, a North's 3Di jedra dolaze kao standardna. 

Nautica portal