Prestige novim X60 postavlja nova mjerila u klasi

Lansirana 2021. godine, obitelj PRESTIGE X-Line proširuje se novim modelom, X60.

 

Prestige X60

S dizajnerskim konceptom temeljenim na prostranim životnim prostorima, lakim protokom kretanja i prirodnom svjetlu, Prestige X60 ima jedinstvenu arhitekturu, pametne rasporede i luksuzne završne obrade.

Nakon nedavnih lansiranja modela X70 i PRESTIGE 690, dolazak ove nove jahte od preko 18 metara potvrđuje izniman položaj tvrtke PRESTIGE na tržišnom segmentu velikih motornih jahti.
S-Line također ima koristi od evolucija branda ostvarenih ove godine. Dostupne su nove mogućnosti uređivanja, obogaćene novim materijalima, drvenim predmetima, tkaninama i presvlakama za potpuno nove unutarnje i vanjske ambijente.

Prestige X60 3
Prostrani životni prostori, prirodno svjetlo, lagani tok kretanja: ovi ključni koncepti vodili su proces projektiranja novog X60. Dizajnerska rješenja, preraspodijeljeni prostor, više zona za opuštanje i iznimna razina udobnosti čine X60 dostojnom nasljednicom X70, vodećom u X liniji.

Dizajniran za glatko i skladno krstarenje, njezin dizajn ima besprijekornu vezu s morem, stoga je na Prestige X60 život na vodi potpuno prirodan.

Prestige X60 6
Na X60 prolaz između pramčane palube i kokpita odvija se preko bočnog porta. Ovo rješenje ostvaruje dobivanje više prostora, kako u unutrašnjosti tako i izvana. Kao i na modelu X70, Infinity kokpit modela X60 pruža 40% više prostora od klasičnog kod toga tipa plovila od 60 stopa. Također, time se otvara u izuzetno prostran salon, savršen za iskorištavanje svakog trenutka provedenog na brodu.

Prestige X60 10

Trup čuva baštinu njezine starije sestre, s vijugavim linijama i energičnim oblinama. Nisko težište trupa broda daje jedinstvenu stabilnost za iznimnu udobnost na brodu.
Potpuno opremljen, flybridge je 30% veći od flybridgea na tradicionalnim 60 stopa dugim jahtama, zaista luksuzan životni prostor s jedinstvenim panoramskim pogledom na obzorje.

Prestige X60 9

Više dostupnih konfiguracija čini X60 jahtom koja se može opsežno personalizirati, u stanju zadovoljiti potrebe i sklonosti svojih budućih vlasnika. Krmeni prostor nudi se u tri konfiguracije. Veliko središnje mjesto za sjedenje može se zamijeniti s dvije ležaljke ili salonom sa sjedećom garniturom i koktel stolom, sve prema potrebama i afinitetima budućih vlasnika.

Za zabavu, funkcionalnost i suvremeni stil, pramčani salon novi je prostor za opuštanje. U zoru, između kupanja ili na kraju dana, kako bi se divili spektakularnom zalasku sunca, cijela obitelj može iskoristiti ovo izvanredno područje za opuštanje.

Prestige X60 4
Beach Club na X60 predstavlja dodatni dnevni boravak za opuštanje u neposrdnoj blizini morske površine. Ovaj novi životni prostor sadrži veliko sunčalište, tuš, neizravno osvjetljenje i neovisni zvučni sustav za zajedničke nezaboravne trenutke zabave.

U unutrašnjosti X60, PRESTIGE reinterpretira raspored i raspodjelu prostora. Potpuno opremljena, otvorena središnja kuhinja sa skrivenim spremištem dostupnim pritiskom na gumb srce je života na brodu.

Prestige X60 8

U blizini kormila, ugodan salon nudi prostor za sjedenje za opuštanje ili pratnju pilota. Vlasnička kabina ima privatni pristup s glavne palube. Na donjoj palubi smještene su VIP i kabina za goste te nekoliko kupaonica za maksimalnu udobnost. Međusobno povezani prostori dizajnirani su tako da pogoduju jednostavnoj cirkulaciji.

Pažljivo odabrani, visokokvalitetni materijali i završna obrada izazivaju bezvremenski luksuz. Osobito se pažnja posvećuje drvenim predmetima, a završne obrade usavršene su do najsitnijih detalja. Uređenje interijera potpisuje Valentina Militerno, čiji je kreativan dizajn interijera predstavljen u dizajniranju luksuznih vila.
U odabiru materijala, boja i tkanina, dekorater svaku jahtu definira kao izuzetno mjesto. Prefinjenost je posvuda: koža, baršun, flamanski nabori za prozirne zavjese, parketni podovi od prirodnog hrasta, suvremena stolarija na kuhinji, mramor ...
Oblici, geometrija i boje su neočekivani, daleko od tradicionalnih jahti. Namještaj je kompletiran na temelju odabira prestižnih marki: sofe Duvivier, vanjski namještaj Roda, audiosustav Bowers & Wilkins... Koža Foglizzio također je iznimne kvalitete.

Prestige X60 7

Pokretan s dva motora Cummins od 600 KS (pogon osovinom ili pogon ZEUS), novi Prestige X60 predviđen je za lagano krstarenje, s brzinom krstarenja od 20 do 21 čvora.

Radi lakše plovidbe i sve veće udobnosti tijekom vožnje, X60 je opremljen kontrolom i opcijskim žirostabilizatorom Seakeeper.

Osnovne karakteristike:

  • Dužina: 18,7 m
  • Širina: 4,84 m
  • Gaz: 1,35 m
  • Spremnik goriva; 2.200 l 
  • Spremnik vode: 760 l
  • Pogon: CUMMINS 2 x QSC 8.3 - 600 HP - V-Drive ili CUMMINS 2 x QSC 8.3 - 600 HP - ZEUS
  • Dizajn: Garroni Design - Valentina Militerno de Romedis - Prestige Engineering

 

Više informacija možete pronaći na Prestige web stranicama.

Nautica portal