Hanse 460 novitet iz Greifswalda!

Njemački škver Hanse najavio je predstavljanje nove članice iz obitelji cruisera - Hanse 460. Ova jedrilica kombinira radikalno inovativan dizajn s tradicionalnim Hanseovim vrijednostima koji omogućuju brzo krstarenje, ali i laganu ugodnu plovidbu.

Hanse 460

Dizajneri jedrilica Berret-Racoupeau iz La Rochelle istakli su se vizijom koja nudi novi dizajn trupa, kao i vrlo svestran dizajn kokpita i interijera. Zajedno s razvojnim timom iz Hansea razvijen je obiteljski krstaš s ciljem postavljanja novih standarda u pogledu jednostavnog rukovanja, individualizacije i performansi u plovidbi. I sve to u sportskom, modernom vanjskom dizajnu, kao i izvanrednom dizajnu interijera, opremljenom ekskluzivnim detaljima.

"Naša nova jedrilica Hanse 460 prava je Hanse jedrilica – od krme do pramca. Uz fleksibilni popis opcija, kupac može konfigurirati jedrilicu u bezbroj varijacija, kako na palubi, tako i ispod nje. Nadalje, dali smo naglasak na fino uravnoteženim jedriličarskim performansama temeljenim na visokoj platformi s velikom površinom jedara, raznim mogućnostima kobilice i pametnim rasporedom na palubi. U kombinaciji s novim, sportskim dizajnom i lakim rukovanjem tipičnim za Hanse, rezultat je upakiran u pobjednički paket.", istaknuo je Andreas Unger, voditelj proizvodnje škvera iz Greifswalda.

Hanse 460

Trup: Novo razvijeni, hidrodinamički trup balansirana između uske vodene linije, radi veće brzine trupa, i širokog trupa iznad vodne linije, pružajući najveći mogući unutarnji prostor. Dizajn pramca smanjuje nagib jedrilice pri jakom vjetru, dok izraženi pramčani kinovi održavaju prednju palubu što je moguće više suhom.

Paluba: Novi dizajn palube ima 14 raznih otvora i osam prozora koji se otvaraju kako bi pružili maksimalnu svjetlost i ventilaciju ispod palube. Mnoge pametne opcije omogućuju optimalnu prilagodbu kokpita. Uključuju električno spuštajuću platformu za kupanje sa stepenicama, mokri čvor sa sudoperom i roštiljem, kao i teleskopske sapnice koje se mogu spustiti u ravninu na pod kokpita kada se ne koriste. Opcijski tvrdi krov može se opremiti fiksnim vjetrobranskim staklom i solarnim panelima za stvaranje obnovljive energije i savršeno se uklapa u aerodinamičnu siluetu broda.

Hanse 460

Jedrilje: Velika površina jedara od 114 kvadratnih metara za jedrenje u vjetar i 234 metra kvadratna niz vjetar upućuju na ogroman potencijal jedriličarskih performansi Hanse 460. Standardni bowsprit s integriranim sidrenim krakom služi kao tack point za gennaker, a na njega se može postaviti i druga genoa. Opcija su električno namatanje glavnog jedra, kao i električni vinčevi, a jednako su dio Hanseovog tipičnog jednostavnog rukovanja kao i obvezno samopreletajuće prednje jedro. Uz standardni flok, 105% flok i 145% genova iz Quantuma također su dostupni kao opcija prednjeg jedra.

Hanse 460

Interijer: Ništa manje od 48 kombinacija izgleda pruža kupcima svaku priliku da svoju Hanse 460 konfiguriraju prema vlastitim potrebama. Bilo kao vlasnička jedrilica s glavnom kabinom, uključujući kupaonicu i dvije udobne krmene kabine; ili kao charter jedrilica s 10 ležajeva i tri kupaonice - sve je moguće. Kuhinja se također može u potpunosti prilagoditi željama kupca. Uz razne mogućnosti hladnjaka i zamrzivača, tu je i prostor hladnjaka za vino, perilicu posuđa i plinski štednjak s tri plamenika s pećnicom u uzdužnoj ili U-izvedbi, koji se mogu prilagoditi raznim bojama i površinskim materijalima. Još jedan opcijski vrhunac je potpuno opremljeno područje za navigaciju sa sjedištem okrenutim prema naprijed, što je bez premca u ovoj klasi. Opsežan popis opcija, od perilice rublja u pomoćnoj kabini do ravnih zaslona u glavnoj kabini i salonu, okrunjen je vodećim paketom, koji uključuje ekskluzivne tkanine i materijale, kao i skriveni bar iza preklopnog naslona u salonu.

Hanse 460

Novorazvijeni 3D konfigurator na Hanse web stranici omogućuje istraživanje i prilagodbu svih opcija Hanse 460.

Osnovni podaci:
- Dužina: 14.60 m
- Širina: 4,79 m
- Gaz: 2,25 m
- Motor: 57 KS (opcija 80 KS)
- Spremnik vode: 450 l
- Spremnik goriva: 210 l

Kompletne specifikacije možete pronaći ovdje!

Nautica portal