Quicksilver ACTIV 505 OPEN – prava mjera!

Bez obzira radi li se o ribolovu, opuštanju ili pomalo oboje plovila ovog tipa najtraženija su u dužinama oko 5 metara. Quicksilver Activ 505 Open među njima se izdvaja izuzetnom funkcionalnošću i kvalitetnom izrade, a sve po izuzetno atraktivnoj cijeni.

 

Quicksilver Activ 505 Open 5
Activ 505 Open izvana izgleda sportski, a iznutra se daje osjećaj prostranosti. Koliko je zapravo prostran? Najbolje se to vidi kada se na njega ukrca 5 osoba i tada otkriva njegovu međusobnu interakciju u praktičnosti, ergonomiji i udobnosti. Posebice dolazi do izražaja svestrranost ako se pri izboru dodatne opreme odlučite za SMART Edition opciju koja je uključuje najpopularinije dodatke poput biminija, jastuka, stola u pramcu i vučnice za skije.

Quicksilver Activ 505 Open 3

Pomaknut naslon stražnjeg sjedala optimizira raspoloživi prostor u kokpitu, te omogućuje potpuno podizanje motora. Moderna dvobojna kormilarnica zadovoljava sve potrebe kormilara, bez obzira da li sjedi ili stoji. Sadrži integrirane držače za čaše, ladicu za odlaganje i prostor za montiranje 7-inčnog GPS / Plottera. Oslonac za noge pomaže ugodnijem položaju dok ste za kormilom.

Čak i kad je popunjen prostor za sunčanje, pristup konzoli ostaje potpuno slobodan.

Quicksilver Activ 505 Open 6

Svaki postor na Quicksilver Activ 505 Open je višenamjenski. Pramčani prostor iz osnovnog postava pretvara se u produženi za nekoliko sekundi, a za vrijeme večere jednako brzo postavlja se stol. Naslon klupe kormialra je pomičan i može se pomicati naprijed te se na taj način kokpit pretvara u prostor za druženje kormilara s putnicima, koji su tako okrenuti jedni prema drugima.

Na pramcu, konzola s vrhunskom završnom obradom štiti vanjski stol i jastuke od loših vremenskih uvjeta. Do ovog prostora za pohranu postoji stalni pristup, čak i kad je postavljena produžena klupa za sunčanje. Manji predmeti mogu se sigurno spremiti ispod sjedala.

Quicksilver Activ 505 Open 2

Proizvođač u najjačoj opciji motorizacije nudi Quicksilver Activ 505 Opena pogonjen s Mercury vanbrodskim motorm snage 100 KS. Mišljenja smo da je ipak najoptimalnija opcija motora Mercury F80, snage 80KS.

Quicksilver Activ 505 Open 1

Quicksilver Activ 505 Open dug je 5,03 m, šširok 2,12 m, teži 582 kg i prima motor težine do 165 kg i snage do 100 KS (74 kW), makismlano gazi 0,37 m, ima integrirani spremnik goriva zapremine 90 l. Makimalno prima 5 osoba, a po CE kategorizaciji spada u kategoriju C.

Cijena Quicksilvera Activ 505 Open sa standardnom opremom i motorom od 80KS uz dodatnu SMART Edition opciju trebala bi biti oko 25.000€, što je, treba priznati, poprilično konkurentno.

Više informacija možete pronaći na stranicma proizvođača Quicksilver, a ovdje možete naći specifikacije Quickslivera Activ 505 Open.

 

Nautica portal