Prvi predstavljamo Hallberg-Rassy 400!

Nova Hallberg-Rassy 400 jedrilica odlikuje se širokom otvorenom krmom i kokpitom s dvostrukim kormilima, modernim i učinkovitim oblikom trupa te s palubnom opremom kojom se lako rukuje.

 

Hallberg Rassy 400 aft deck

Interijer ove jedrilice nudi mogućnost jedne ili dvije krmene kabine, jednog ili dva toaleta, klasičnog interijera od mahagonija ili svijetlog europskog hrasta. Nakon centralnog kokpita kod 40C, krmeni kokpit kod modela 400 drugi je novitet na bazi 40 stopa koji je predstavio Hallberg-Rassy u kratkom vremenu.

Prva Hallberg-Rassy 400 jedrilica biti će predstavljena na najvećoj izložbi jedrilica Skandinavije, Open Yard, Ellös, Orust, 27.-30. kolovoza 2021.

Iako je ovo jedrilica od "samo" 40 stopa, nudi jedan ili dva toaleta i dvije ili tri kabine za spavanje. Prva izvedba Hallberg-Rassya od 40 stopa s kokpitom na krmi donosi i promjene koncepcije življenja i smještaja na HR jedrilicima.

 
Interijer

Pramčana kabina može se naručiti u tri različite izvedbe:

  • vlasničkom kabinom u pramcu, s centralo smještenim ležajem i kupaonicom s tuš vratima od akrilnog stakla,
  • bračnim krevetom, s wc-om, tuš s vratima od akrilnog stakla i prostorom za perilicu rublja,
  • dvokrevetnom kabinom bez vlastitog wc-a

Salon je dostupan s L garniturom za sjedenje i klupom na suprotnoj strani ili s L garniturom i dvjema foteljama. Po prvi puta Hallberg-Rassy u izvedbi jedrilice s krmenom kabinom ulazna vrata u potpalublje nudi s mehanizmom s plinskim oprugama. Na krmi, opcije su jedna krmena kabina s velikom kupaonicom i velikim spremištem ili opcija dvije krmene kabine, još uvijek s velikom kupaonicom, ali narvano, bez spremišta.

 

Hallberg Rassy 400 layout

 
Ekstrijer

Oprema je moderna i jednostavna za rukovanje. Pretpostavljene su sve opcije poput self-tacking opcije prednjeg jedra, na špirunu je predviđeno mjesto pričvršćivanje gennakera, na krmi je platforma s integriranim nosačem za pramčane ljestve.

Hallberg Rassy 400 side

Dug je popis opcija dodatne opreme, kao što su pramčani i krmeni potisnici, s mogućnošću kombinacije s generatorom. Postoje i druge mogućnosti udobnosti poput perilice rublja, perilice posuđa ili dodatnog hladnjaka i zamrzivača. Mogući dodaci su i klima uređaj i desalinizator.

Hallberg Rassy 400 dishwsher

Ne sumnjamo kako će ova jedrilica pronaći svoje kupce jer su u Hallberg-Rassyju oduvijek znali kako razmaziti, ali i kako zadovoljiti kupce dubljeg džepa.

Nautica portal