Svjetska premijera: Saxdor 320 GTO

Saxdor 320 GTO – revolucija u kategoriji plovila pogonjenih vanbrodskim motorima!
 
 

Za petama uspješnog modela Saxdor 200 Sport, kojega smo već imali prilike predstaviti kao pobjednika European Powerboat of the Year 2021., u kategoriji plovila "do 8 metara", Saxdor Yachts u svojoj paleti plovila predstavlja novi model 320. Model 320 moderan je i seksi sportski motornjak, karakteriziraju ga praktični prostori na palubi, prostrana kabina s duplim ležajem i odvojena kupaonica. Također kombinira i visok stupanj udobnosti i upotrebljivosti.

Saxdor Yachts 320 GTO

Foto: Saxdor Yachts

Na 10-metarskoj platformi u ponudi će biti tri odvojena modela - 320 GTO, GTR i GTC, koji će dijeliti vrhunski dizajn, brze, moćne performanse s pogonom vanbrodskim motorima, te profinjen i ekonomičan oblik trupa. Model 320 pokreću upareni ili pojedinačni Mercury vanbrodski motori snage 300 konjskih snaga. Procjenjuje se da će jedan V8 motor od 300 KS postizati najveću brzinu od 40 čvorova s brzinom krstarenja blizu 30 čvorova, dok će s dva vanbrodska motora od 300 konjskih snaga, Saxdor 320 postići najveću brzinu od preko 50 čvorova uz optimalni opseg krstarenja između 20 i 40 čvorova.

Saxdor 320 GTO

Foto: Saxdor Yachts

Mnoge od njegovih standardnih značajki su one koje biste mogli očekivati na većim morskim jurilicama, uključujući otvaranje bočnih terasa, krmeni ležaj za sunčanje s pomičnim naslonom, te niz drugih praktičnih rješenja, tako da s početnom cijenom od 90.900 EUR, Saxdor 320 nudi izvrsnu vrijednost za novac s obzirom na ono što pruža.

Saxdor 320 GTO s T-top i walk-around palubom prvi je motornjak u seriji 320, slijediti će ga dvije različite varijante palube.

Sakari Mattila, osnivač tvrtke Saxdor Yachts, kaže nam: „Oduvijek sam se divio talijanskom dizajnu, američkoj funkcionalnosti, njemačkoj kvaliteti i francuskim cijenama. S modelom 320 cilj je uklopiti ove atribute i kombinirati ih sa skandinavskim načinom plovidbe."

Model 320 GTO za Saxdor Yachts je novi važan iskorak, a sljedećih mjeseci očekuje se predstavljanje još novih modela.

Saxdor 320 GTO 2

Foto: Saxdor Yachts

 

Nautica portal