Prada Cup: Sky Tower animacija

Od sutra, uoči svakog regatnog dana PRADA kupa, Aucklandov Sky Tower osvjetljavat će se crveno s logotipom PRADA kupa, projiciranim u raznim animacijama, kako bi obilježio Challengers Selection Series, 36. America's Cupa prezentiranog od strane PRADA brenda.

  

Prada cup Sky Tower

Foto: COR36/Studio Borlenghi

Šou koji Aucklandu donosi Challenger of Record 36, održavati će se od 21:00 do 02:00, a bit će vidljiv sa sjeverne strane grada svakog tjedna - u četvrtak, petak i subotu navečer - do zadnjeg dana PRADA kupa, krajem veljače.

Grafiku i animacije dizajnirao je PRADA-in odjel za grafički dizajn i implementirao uz tehničku podršku lokalnih specijaliziranih tvrtki i agencija.

"Auckland i Novi Zeland uvijek su bili u srcu Prade. Cilj ovog projekta je povećati svijest o PRADA kupu kod lokalnog stanovništva i posjetitelja, te podcrtati važnost ovog međunarodnog sportskog događaja i uzbudljivog ljetnog jedrenja koje započinje ovog petka. Ovo je također način da žiteljima Aucklana priopćimo da će sljedeći dan biti regatni dan.”, izjavio je glasnogovornik izvršnog direktora COR-a 36, Francesco Longanesi Cattani.

Auckland Sky Tower visok je 328 metara, što ga čini najvišom samostojećom građevinom na južnoj hemisferi. Dovršen 1997. godine, postao je znameniti orijentir u Aucklandovom obzoru zbog svoje visine i jedinstvenog dizajna. S visine od 220 metara iznad morske razine posjetitelji mogu doživjeti izvanredan panoramski pogled koji seže do 80 kilometara u svakom smjeru.

 

Prada Cup 2021 počinje 15. siječnja i traje do 22. veljače. 

Regatavanje po principu svatko sa svakim (Round Robins) održavati će se od 15. do 24. siječnja, a zatim će slijediti polufinale od 29. siječnja do 2. veljače. Finale PRADA kupa, koje će odrediti izazivača koji će se u međusobnom meču suprotstaviti ekipi Emirates Team New Zealand, održati će se od 13. do 22. veljače. Raspored kvalifikacijskih utrka i polufinale imati će po dvije regate dnevno s okvirnim vremenskim regate u terminu između 15:00-17:00 sati po lokalnom vremenu. Tijekom završnice PRADA kupa, predviđeno vrijeme natjecanja bit će 16:00-18:00 sati po lokalnom vremenu.

Prada Cup calendar

Nautica portal