ClubSwan 80 - službeno predstavljanje!

Pojavio se novi i vrlo ozbiljan igrač u svijetu high-performance one-design racera, a ClubSwan 80 je spreman ostaviti jak dojam na svjetsko jedrenje nakon debija na Maxi Yacht Rolex Cupu u Porto Cervu na Sardiniji.

 

ClubSwan 80

Namijenjena da bude konkurentna na profesionalnim regatama na najvišoj razini, ClubSwan 80 posjeduje Swan racing DNK koji dolazi u kompletu s dvostrukim kormilima, naginjućom kobilicom, rotirajućim canardom i uvlačivim bowspritom, dok unutrašnjost, uz standardnu, klasičnu za high-performance regatijera, nudi mogućnost i 'drugog načina života' na brzoj racer jedrilici prilagođenoj i za krstarenje.

Novi model ima kobilicu koja se može naginjati, dužine od 4,75 m, što se pokazalo izvrsnim kompromisom između vrlo brze, duboke kobilice, a istovremeno dopušta jahti da ulazi u luke bez ikakvih ograničenja.

ClubSwan 80

ClubSwan 80 ima dvostruka kormila, kao što se obično koristi u svom novom obliku koji je dizajnirao Juan Kouyoumdjian (kao što se dogodilo za ClubSwan 36), i canard. Točnije, rotirajući canard je prihvaćen pri jedrenju u kratkim regatama pri slabom/srednjem vjetru (VMG), ali i za omogućavanje velike fleksibilnosti u taktičkim situacijama koje su vrlo česte u regatama s malim regatnim poljem.

Dakle, u unutrašnjosti jedrilica dolazi s minimalističkim, elegantnim interijerom koji je dizajnirao Nauta Yachts, s ciljem kombiniranja vrlo visokih performansi s određenim stupnjem udobnosti u unutrašnjosti. Kao što smo i prethodno naveli, moguća je i luksuznija inačica s punim skupom opcija, uz svjesnost da to može utjecati na performanse u jedrenju.

ClubSwan 80 interiors

 

ClubSwan 80 daljnja je prekretnica u razvoju cjelokupne ponude Nautor Swana i dovršava kategoriju jednodizajniranih jahti ClubSwan Yachts uz visokotehnološki ClubSwan 36, revolucionarni ClubSwan 50 i Super Maxi ClubSwan 125.

Izgradnja ClubSwan 80 povjerena je strateškom partneru Persico Marine, međunarodnom brodogradilištu sa sjedištem u Nembru, Italija, poznatom širom svijeta po svojoj stručnosti u izgradnji high-performance jahti.

Osnovne karakteristike:

  • dužina preko svega: 24,7 m
  • širina: 6,00 m
  • gaz: 4.70 m

ClubSwan 80

ClubSwan 80 je od samog početka zamišljena kao vrlo brza jedrilica visokih performansi, koja pruža one-design regatavanje na najvišoj razini.

Od 2002. godine, kada je Swan 45 prvi put predstavljen, Swan je krenuo na ovaj put i danas je njegov One Design ciklus događaja jedan od najuspješnijih u svijetu. Najvažniji su The Nations Trophy, koji se održava svake dvije godine neparne godine, i The Nation League (Mediteran and North Europe) koji se održava svake godine i potpuno je posvećen One Designu. Ponudu upotpunjuje Rolex Swan Cup koji se mora posjetiti, parnih godina, u prekrasnom ambijentu Porto Cerva.

ClubSwan 80

Očito je da će ClubSwan 80 iskoristiti ovaj dobro uspostavljeni, svjetski niz događanja, zbog čega Nautor Swan Racing Office razvija svoja pravila klase One Design. Jedno od najvažnijih pravila, kao i za sve OD racing regate, je vlasnik kormilar, gdje vlasnik jedrilice mora upravljati brodom; to omogućuje strastvenim vlasnicima jedrenje na vrlo visokoj razini, a da pritom budu i u prijateljskom okruženju. Program izrađen za klasu ClubSwan 80 imat će pet događaja godišnje, s 25 dana utrka, jednim pobjednikom i posvećenim svjetskim prvenstvom koje će biti samostalan događaj.

Nautica portal