Garmin postaje službeni dobavljač tima New York Yacht Club American Magic

New York Yacht Club American Magic sa zadovoljstvom najavljuje Garmin, najinovativnijeg i najpriznatijeg proizvođača pomorske elektronike na svijetu, kao službenog dobavljača za podršku pripremama NYYC American Magica za njihov 37. izazov America's Cupa.

 

New York Club American Magic 

American Magic će imati pristup Garminovom paketu pomorskih proizvoda kako bi maksimizirao performanse na vodi dok se tim fokusira na vraćanje najpoželjnije nagrade u jedrenju kući u Sjedinjene Države.

"Naš tim se sastoji od više od 100 ljudi diljem Newporta, RI, Pensacole, Florida i Barcelone, od kojih svi stalno prate i maksimiziraju učinak u pomorskom sportu," rekao je Terry Hutchinson, skiper i predsjednik jedriličarskih operacija za NYYC American Magic. "Kako bismo postigli razinu održivih visokih performansi potrebnih za natjecanje, bitno je da koristimo najbolju pomorsku elektroniku u industriji dok se fokusiramo na naš program jedrenja i ciljamo na 37. America's Cup."

"Na vodi i izvan vode, tim NYYC American Magic koristi Garminovu elektroniku i tehnologiju dok trenira i natječe se na najvišoj razini i u najizazovnijim uvjetima", rekao je David Dunn, Garmin sr. direktor prodaje brodova i kamp vozila. "Čast je biti dio ovog legendarnog programa u njihovoj potrazi za osvajanjem America's Cupa, najveće nagrade u jedrenju i najstarijeg trofeja u međunarodnom sportu."

"Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Garminu natrag u tim i nastaviti raditi zajedno na razvoju i inovacijama oko naše 37. kampanje America's Cupa", rekao je Jon Persch, glavni komercijalni direktor NYYC American Magica. "Garminov legendarni pristup stvaranju vrhunskih proizvoda sličan je načinu na koji naši dizajnerski i tehnološki timovi grade jahtu za America's Cup. Osim toga, njihova povijest u razvoju pomorskih proizvoda je bez premca u kvaliteti, inovacijama i performansama svjetske klase."

New York Yacht Club American Magic provest će cijelu zimu u Pensacoli, gdje su uvjeti za jedrenje u zaljevu Pensacola savršeni za razvoj AC75, prije preseljenja u Barcelonu za završni korak u kampanji 37. America's Cupa 2024. 37. America's Cup održati će se u Barceloni, Španjolska, u rujnu i listopadu 2024.

 

New York Club American Magic 

O New York Yacht Club American Magic

American Magic, predvođen direktorima Dougom DeVosom i Hapom Fauthom te skiperom Terryjem Hutchinsonom, gradi jedriličarsku franšizu visokih performansi u Sjedinjenim Državama s dvostrukim ciljem - osvajanje America's Cupa i uzdizanje jedrenja u Americi. Osnovan u listopadu 2017. od strane Bella Mente Racinga, Quantum Racinga i New York Yacht Cluba, American Magic predstavlja zajedničku viziju osvajanja America's Cupa, najveće nagrade u jedrenju i najstarijeg trofeja u međunarodnom sportu. New York Yacht Club American Magic spaja dva vrlo uspješna regatna programa s jednim od najprestižnijih jahtaških klubova na svijetu. Sve ujedinjuje odlučnost da se ponovno osvoji America's Cup, ponovno poveže američka jedriličarska baza s vrhunskim događajem u sportu i podigne kvaliteta natjecateljskog jedrenja u Sjedinjenim Državama. American Magic naklon je čuvenoj povijesti America's Cupa New York Yacht Cluba; kombinacija broda po kojem je trofej dobio ime i prvog broda koji ga je obranio.

 
O New York Yacht Clubu

New York Yacht Club osnovan je 1844. godine kada se devet njujorških jedriličara sastalo u njujorškoj luci na jahti Gimcrack Johna Coxa Stevensa. Godinu dana kasnije izgrađena je prva klupska zgrada kluba u Hobokenu, N.J. Godišnja regata kluba prvi put je održana 1846. Klub je bio čuvar kupa Amerike od 1851. do 1983. i organizirao je prvu transatlantsku utrku 1866. Klub održava dvije izvrsne klupske kuće, jednu u 44. ulici u srcu New Yorka, poznatu po Model Roomu i opsežnoj nautičkoj knjižnici. Druga klupska zgrada, u Harbor Courtu u Newportu, R.I., svake godine ugošćuje neke od najprestižnijih jedriličarskih događaja u Sjevernoj Americi, uključujući godišnju regatu, Tjedan regata u Newportu koji predstavlja Rolex, Rolex New York Yacht Club Invitational Cup i Queen's Cup.

Nautica portal