IV Trget kup & 12. Regata Barbanske Rivijere

Jedriličarski Klubovi J.K. RUDAR iz RAŠE i J.K. DELFIN iz Pule organiziraju jedriličarske regate krstaša 4. TRGET KUP i 12. REGATA BARBANSKE RIVIJERE koje će se ove godine u suradnji klubova i općina održati 23. srpnja 2022. u Raškom zaljevu.

 

Trget kup

Organizatori JK Delfin Pula i JK Rudar Raša uz podršku lokalnih uprava Općine Barban, Raša i turističkih zajednica općina, lokalnog poduzetništva i volontera ove godine u Raškom zaljevu planiraju jaki jedriličarski takmičarski hapening.

„Čarima Raškog zaljeva, Barbanske Rivijere i Trgeta je teško odoljeti, a pored netaknute prirode u kanalu uvijek ima vjetra pa će naši jedriličari guštati u pravom racing izazovu takmičeći se za najbolji plasman.”

Najavljeni su jedriličari od 11 do 70 godina., brze regatne jedrilice i krstaši koji će sa svojim randama, genovama, genakerima i spinakerima izvoditi jedriličarski show u Raškom zaljevu. Prizorima će moći uživati i gledatelji koji jedva čekaju ove dvije regate koje se ovdje održavaju samo jedanput godišnje.

Regate se boduju za istarski kup krstaša Argonaut kup (AK), odvijaju u nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza, a jedrilice će se takmičiti u grupama prema dužini plovila Cruising i Racing te međunarodnom ORC premjeru.

 Svi koji imaju brod na jedra su dobro došli jedriti i takmičiti se sa sličnim brodovima.

IV Trget kup & 12. Regata Barbanske Rivijere

„Obzirom da potičemo jedrenje kao cjelogodišnju i cjeloživotnu aktivnost jako je važno potaknuti i starije jedrilice da nam se pridruže, a s obzirom da se starijim jedrilicama teško takmičiti u Grupi sa novijim, modernijim krstašima i regatnim jurilicama dodatno za njih imamo Vintage grupu, jedrilice koje su starije od 35g.”, naglašavaju organizatori.

 Argonaut kup je osmišljen s ciljem poticanja jedrenja na krstašima na nivou Istre, omasovljavanja i širenja kulture jedrenja te razvijanja sportskog takmičarskog duha kod svih generacija. Organizatori zahvaljuju svima koji ih podržavaju u radu, kao i svim natjecateljima koji dolaze na regate u njihovoj organizaciji, prepoznaju njihov entuzijazam, njihovu strast i osjećaju isto. Također napominju kako jedva čekaju 23.07. jedriti jedne od najljepših regata na Jadranu. Stoga dođite im u goste, izađite i na kopno, slikajte, snimajte i budite dio spektakla punih jedara Raškog zaljeva.

Trget kup

Ovim putem klubovi pozivaju sve ljubitelje jedriličarskog sporta da se prijave na https://www.jkdelfin.hr/prijava-12-regata-barbanske-rivijere-i-4-trget-kup/

Prijave su otvorene do 23. srpnja 2022.

Od 22.07. druženje je u uvali Blaz, a regata starta 23.07. u 11h.

Organizatori posebne zahvale upućuju poduzetnicima koji ih već dugi niz godina podržavaju i bez kojih ovo ne bi bilo moguće organizirati, a to su redom tvrtke: EXPORTDRVO, ROCKWOOL, SAILING360, MMK SYSTEMS, VALFRESCO DIRECT, MERANIA manufaktura keramike, DAGNJA, REKREATIVA 2 Studio za grafičko oblikovanje, KONOBE MARTIN PESCADOR I NANDO, CARLSBERG HRVATSKA, LAGUR FLAG ALBA.

IV Trget kup & 12. Regata Barbanske Rivijere

Nadamo se da će prepoznati i podršku koju im pruža i naš portal!

Nautica portal