Alinghi RED BULL RACING otkrio svoj jedriličarski tim

Neizvjesnost je gotova - sada znamo članove posade koji su izabrani jedriti na Alinghi Red Bull Racingu. Oni su Švicarci, strastveni su, a ima ih 14.

 

Americas Cup Alinghi Team 2024

Riječ je o članovima posade koje Arnaud Psarofaghis - koji je u srcu projekta otkako je započeo - dobro poznaje. "Ići u ovu avanturu s prijateljima koje poznajem od djetinjstva i ljudima s kojima radim više od 20 godina vrlo je uzbudljivo", kaže 33-godišnji švicarski moreplovac.

“Čak i ako nisam nužno plovio s njima, ova veza je velika prednost. Razumijemo se, što će uvelike olakšati komunikaciju. A to je od vitalnog značaja, jer je dobra komunikacija ključna. I izvan broda također: znamo kada netko od nas prolazi kroz težak period, kako razgovarati s njima, i kada... Jedino što se računa je učinak, i s tim na umu će se timovi postaviti zajedno.”

Americas Cup Alinghi Team 2024 1

Možda još ne poznajete ove mlade jedriličare, ali susretati ćete ih često, od sada do jeseni 2024. S iskustvom u olimpijskim sportovima ili Red Bull Youth America's Cupu, počeli su se regrutirati prošlo ljeto, a bit će im podijeljene sljedeće uloge: taktičar, kormilar, foil trimer i trimer jedara.

Nautica portal