X-Yachts sponzor ORC

X-Yachts sponzor ORC Svjetskog prvenstva

ORC Svjetsko prvenstvo održava se od 4. do 12. kolovoza 2023. u Kielu. Samo mjesec dana nakon otvaranja registracijskog portala, 70 jedrilica iz dvanaest zemalja registriralo se u siječnju, u tri divizije - klase A, B i C - kao i za ne-svjetsko prvenstvo klase D.
Krenuo Atlantic Rally za Cruisere - ARC 2022

Krenuo Atlantic Rally za Cruisere - ARC 2022

U nedjelju, 20. studenoga 2022., iz Las Palmas de Gran Canaria, na svoj put preko Atlantika krenula je flota od 138 plovila, na putovanje od 2700 nm do Svete Lucije, s dugoročnom prognozom koja je obećavala dobar pasatni vjetar koji će ih odvesti do Kariba. Preko 800 članova posade sudjeluju u ARC 2022 ploveći u raznolikoj floti, našlo se tu jednotrupaca, višetrupaca, pa čak i motornih plovila.
Sydney Hobart 2022

Odjedrena 77. Rolex Sydney Hobart regata

Rolex Sydney Hobart Race jedna je od najtežih i najcjenjenijih oceanskih utrka 1. kategorije na svijetu. To je jedina velika utrka koja počinje u luci, prolazi kroz prolaz i završava u rijeci.
Mataran 24 osvojili i hrvatski naslov

Europski prvaci u Zadru osvojili i hrvatski naslov, Ivan Kljaković Gašpić pobjednik CRO Melges 24 serije

Trogirska posada Mataran 24 u sastavu u sastavu Ante Botica, Ivo Matić, Mario Škrlj, Damir Civadelić i Bruna Princivali pobjednik je otvorenog prvenstva Hrvatske u klasi Melges 24 koje se od petka 25. do nedjelje 27. studenoga jedrilo u Zadru u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok i uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, OneSailsa, Sailing Pointa, Digitalnog akvarija, Urbanih ideja i Turističke zajednice Zadar.
37. America's Cup

ACE: Potvrđen kalendar natjecanja za America’s Cup Match 2024

Iako se još čini daleko pripreme sza 37. America's Cup su u punom jeku, tako da je AC37 Event Limited (ACE) danas potvrdio planirano regatno polje i datume utrka za America’s Cup Match 2024.
Europski prvaci preuzeli vodstvo na regati u Zadru

Europski prvaci preuzeli vodstvo na regati u Zadru

Nakon drugog dana regate Zadar CRO Melges 24 Cup u vodstvu je Mataran 24, a među prvih sedam posada na otvorenom prvenstvu Hrvatske razlika je samo devet bodova.
ClubSwan 80

ClubSwan 80 - službeno predstavljanje!

Pojavio se novi i vrlo ozbiljan igrač u svijetu high-performance one-design racera, a ClubSwan 80 je spreman ostaviti jak dojam na svjetsko jedrenje nakon debija na Maxi Yacht Rolex Cupu u Porto Cervu na Sardiniji.
Filip Jurišić sjajno otvorio regatu u Zadru

Filip Jurišić sjajno otvorio regatu u Zadru

Europski doprvak i svjetski brončani u klasi ILCA7, Filip Jurišić, i posada Strilica Zuxu u sastavu Lovre Perhat, Antonio Arapović i Marko De Micheli Vitturi vodeći su nakon prvog dana otvorenog prvenstva Hrvatske u klasi Melges 24 koje je započelo u Zadru u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok.
New York Club American Magic

Garmin postaje službeni dobavljač tima New York Yacht Club American Magic

New York Yacht Club American Magic sa zadovoljstvom najavljuje Garmin, najinovativnijeg i najpriznatijeg proizvođača pomorske elektronike na svijetu, kao službenog dobavljača za podršku pripremama NYYC American Magica za njihov 37. izazov America's Cupa.
Savršen završetak jedriličarske sezone: U Zadru okršaj svjetskih i europskih prvaka

Savršen završetak jedriličarske sezone: U Zadru okršaj svjetskih i europskih prvaka

Na regati Zadar CRO Melges 24 Cup koja je ujedno i otvoreno prvenstvo Hrvatske nastupit će 21 posada s vrhunskim imenima kao što su Mihovil Fantela, Ivan Kljaković Gašpić, Filip Jurišić, Pavle Kostov.