Ewincher predstavio svoju novu električnu manicu

Ručica vitla na električni pogon EWINCHER1, predstavljena 2017. godine, bila je prava alternativa električnom vitlu i postigla je velik uspjeh. Sada je predstavljen novi jači i brži model - EWINCHER2.

 

Ewincher 2, the electric winch handle


Novi model ima 20% više energije, brži je i nudi dulji vijek trajanja baterije. Namijenjen je jedrilicama veličine 30 – 60 stopa.

Dostupna su tri načina rada (električni, ručni i kombinirani), nude maksimalnu udobnost, preciznost, performanse i brzinu. Patentirani i vrlo učinkovit pogonski motor isporučuje 450 W snage i najveći okretni moment od 90 Nm.

EWINCHER2 omogućuje upravljanje spinakerom od 160 m² pri vjetru od 15 čvorova, dizanje glavnog jedra na jedrilici od 45 stopa za oko minutu ili bez problema podigne člana posade težine 110 kg na vrh jarbola jedrilice od 55 stopa.

Izmjenjiva litij-ionska baterija nominalnog je napona 25,2V i kapaciteta 3.000 mAh i, na testu na Oceanisu 45, bila je dovoljna za cjelodnevno jedrenje s tri kompleta jedara. Punjenje se odvija putem 12V s isporučenim pretvaračem napona ili na 220V kućnoj utičnici, za 1,5 sat.

Brzina se može pažljivo kontrolirati okretanjem u smjeru kazaljke na satu i u smjeru suprotnom od kazaljke na satu pomoću gumba integriranog u ručici vitla. U čisto električnom načinu rada iznosi maksimalno 100 o/min, u kombiniranom načinu rada (ručni + električni) moguće je maksimalno 260 o/min uz malu napetost na konopima. S obzirom da je dostupna i aplikacija za pametne mobitele, njome se može i ograničiti maksimalni okretni moment.

S težinom od samo 2,2 kg, E-WINCHER2 se bez ikakvog napora može koristiti na jedrilicama do 60 stopa na bilo kojem standardnom vitlu.

Uz Ewincher, u paketu se nalazi: baterija, punjač 12-230 V, pretvarač napona 12/230 V, torbica za ručicu vitla, sigurnosna traka za ruku i čvrsta, podstavljena torba za transport i skladištenje.

Ewincher 2 package


Dostupna je u dvije kombinacije boja – crno-bijeloj i žuto-sivoj.

Kada dođe u prodaju, prema neslužbenim informacijama, cijena ove manice kretati će se nešto preko 2.000€.

Više informacija možete naći na stranicama proizvođača Ewincher.

Nautica portal