Pegasus 50 – verzija s kobilicom s dva krila

Peagsus Yachts predstavio je njihov Pegasus 50 u izvedbi s kobilicom s dva krila - tandem keel.

Pegasus Yachts - Pegasus 50

U škveru Pegasus Yachts, na njihovom Pegasusu 50 zamjenom klasične kobilice s kobilicom s dva krila poboljšali su stabilnost smjera tijekom plovidbe, smanjili aktivnost autopilota i dali skiperu i njegovoj posadi potpunu kontrolu nad manevriranjem u lukama, smanjenjem utjecaja veličine boka broda pri manevriranju te povećanjem upravljivosti pri kretanju unatrag.

Bočni otpor pri maloj ili nultoj brzini (u lukama) uglavnom je uvjetovan veličinom kobilice i kormila. Prosječna bočna površina kobilice i kormila u izvedbi krstaša od 50 do 60 stopa - koja djeluje protiv sila koja stvara bočni vjetar na trup i platformu - iznosi 1,5% površine jedara. U ovom slovenskom škveru željeli su povećati bočno područje kobilice za 30-50%, ali pri tome ne smanjujući potencijal brzine. Veća bočna površina sigurno znači povećani otpor koji djeluje protiv brzine, ali odluka je bila povećati sigurnost i udobnost i smanjiti stres na brodu, pa je površina kobilica morala biti 30-50% veća.

Tandemsku kobilicu može se probati na njihovom Pegasusu 50 nazvanom Hagazussa IV. Ukoliko vam se svidi možete ga i kupiti!

Dodatne informacije možete dobiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili naći na stranicama škvera Pegasus Yachts.

Nautica portal