Greenline Yachts isporučuje prvu 100% električnu čarter flotu

Greenline Yachts, svjetski lider u motornim plovilima s alternativnim pogonom, udružio se s Canal Boats Telemark AS iz Norveške, W-Yachts i Torqeedo kako bi stvorio prvu 100% električnu čarter flotu na svijetu.

Canal Boats Logo


Canal Boats Telemark upravljat će sa šest novih Greenlinea - dva 33 i četiri 39 - svi opremljeni revolucionarnim sustavom EDrive, koji je predstavljen na Boot Düsseldorfu 2019. Od tada su poptpno električni Greenlinei prodaju po cijelom svijetu, uključujući i SAD, Njemačku i Rusiju.

Zahvaljujući litij baterijama i elektromotorima, Greenline 33 i 39 mogu krstariti tiho i bez ikakvih emisija brzinom od 7 čvorova i s postizati maksimalnu brzinu od 11 čvorova. S kapacitetom baterije od 80kWh, imaju doseg do 40nm s jednim punjenjem.

Greenline 39Foto: Greenline Yachts


Smješten u slikovitom okruženju južne Norveške, Porsgrunn je u blizini međunarodne zračne luke i trajektne veze s Danskom i samo tri minute hoda od lokalne željezničke stanice. Ovo popularno odredište za odmor može se pohvaliti zapanjujućom obalom i izuzetno lijepim kanalom Telemark sa svojim impresivnim branama, impozantnim planinama i gustom šumom na zapadu.

TelemarkFoto: Canal Boats Telemark

Zahvaljujući potpori Enove SF, podružnice norveškog Ministarstva klime i okoliša, Canal Boats Telemark vjeruje da će Telemark kanal i okolna obala postati prvo mjesto za krstarenje na svijetu koje će imati mrežu punionica posebno dizajniranu za plovila. Kao što je Tesla učinio sa svojom mrežom superpunjača, ovo će biti revolucionaran pothvat vezan uz električna plovila u tom području i nadamo se da će poslužiti kao nacrt za elektrifikaciju mora u drugim dijelovima svijeta.

Telemark

Foto: Canal Boats Telemark


Luca Raumland, voditelj prodaje i marketinga u Greenline Yachts, kaže: „Tako smo uzbuđeni kad vidimo sve veću potražnju za alternativnim pogonskim sustavima koje naši brodovi mogu pružiti. Od početka 2020. više od 60% naše ukupne proizvodnje čine plovila s električnim ili hibridnim pogonom, a prognoza za 2021. godinu je još veća, što je pozitivan znak da potrošači otvoreno razmišljaju o učinkovitijim i održivijim načinima napajanja plovila."

GREENLINE LOGO

Greenline Yachts lansirao je svoj prvi hibridni model H Drive 2008. godine i od tada je lider na tržištu hibridnih motornih plovila.

Nora Sjögren Johre, izvršna direktorica Canal Boats Telemark kaže: "Osnivanjem Canal Boats Telemark i infrastrukture za punjenje, nadamo se da će više ljudi moći kupiti plovila koja energiju dobivaju iz obnovljivih izvora."
Također vjerujemo da će Telemark kanal i obala Telemarka postati jedno od glavnih zelenih odredišta u Norveškoj. "

Vladimir Zinchenko, izvršni direktor i vlasnik tvrtke Greenline Yachts, kaže: "Vidimo vrlo uzbudljivu budućnost u održivoj energiji na plovilima, a veliki koraci poput ovog partnerstva s Canal Boats Telemark približavaju nas brodovima bez štetnih emisija."

Web stranica Canal Boats Telemark bit će otvorena za rezervacije od prosinca 2020., a sezona najma započet će u svibnju 2021. godine.


Više informacija o asortimanu Greenline Yachts pronađite ovdje!

Više informacija o Canal Boats Telemark pronađite ovdje!

 

SVP Yachts d.o.o. / Nautica portal