Talijani pobjedama otvorili finale Prada kupa

Luna Rossa Prada Pirelli i INEOS TEAM UK danas su započeli seriju finalnih utrka kako bi odlučili pobjednika PRADA Cup Challenger Selection Series, odnosno onaj tim koji će se potom suočiti s Emirates Teamom New Zealand.

 

Prada Cup Finals 2021

Foto: COR36/ Studio Borlenghi

Prvi dan finala PRADA kupa donio je dvostruku pobjedu za Luna Rossa Prada Pirelli tim, talijanska momčad preuzela je vodstvo u privremenom poretku, vodeći u obje utrke od samog početka i ukupno brže jedreći od britanske momčadi.

Prada Cup Finals 2021 Day1

Još je dug put do kraja, serija je to od 13 utrka, a Talijanima treba još pet pobjeda za prolazak na America's Cup. Činjenica je da su Talijani za dvokorak bliži tome jer Ineos Team UK još uvijek treba sedam pobjeda.

"Tko će pobijediti?" bilo je jedno pitanje koje je kružilo posljednjih tjedan dana. S obzirom na niz vremenskih uvjeta tijekom sljedećih nekoliko dana, izgledan je brz odgovor na najpopularnije pitanje u Aucklandu, što čini malo vjerojatnim, ostavljajući utrke da daju odgovore.

Prada Cup Finals 2021

Foto: COR36/ Studio Borlenghi

Možda je konačni ishod današnjih regatavanja pomalo iznenađujući s obzirom na put Britanca u finale, ali s druge strane Talijani su iskoristili „pripetavanje“ ka svom putu u finale na način da su još više napredovali ka ukupnoj timskoj formi.

Nautica portal