Adriatic Sea Forum - Cruise, ferry & Yacht

Peto izdanje Adriatic Sea Foruma - Cruise, ferry & Yacht

RISPOSTE TURISMO: peto izdanje Adriatic Sea Foruma – Cruise, Ferry, Sail & Yacht održat će se u četvrtak 6. i petak 7. listopada 2022. u Bariju. Novi itinereri krstarenja i trajektne veze, aktivnosti za razvoj nautičkog turizma na Jadranu, ulaganja u promicanje održivosti i poštivanja okoliša te utjecaj pomorskog turizma na okoliš i zaposlenje bit će među glavnim temama itinerantskog međunarodnog foruma koji je osmislio Risposte Turismo
E-CITIJENS: Terenska vježba spašavanja na moru

E-CITIJENS: Terenska vježba spašavanja na moru

U sklopu projekta E-CITIJENS održana je pokazno-terenska vježba spašavanja na moru, na području uvale Vranjic.
Predstavljen sajam nautike Cannes 2022

Predstavljen sajam nautike Cannes 2022

Od 6. do 11. rujna, najveća europska izložba na moru bit će prvi veliki međunarodni događaj sezone. Tijekom 6 dana, pod suncem francuske rivijere u Cannesu će se moći vidjeti najnovija nautička oprema, kao i brojne nautičke inovacije.
HanseYachts AG prodaje udjel u francuskoj podružnici

HanseYachts AG prodaje udjel u francuskoj podružnici

Tijekom optimizacije portfelja, HanseYachts AG je preko svoje podružnice Privilège Marine Holding GmbH danas, 16. lipnja 2022., postigla sporazum o pravu prodaje (put opcija) u vezi sa svojim udjelom u Privilège Marine.
Marina Punta Faro pridružuje se mreži D-MARIN

Talijanska marina Punta Faro pridružuje se D-MARIN lancu marina

D-Marin, mreža premium marina, objavila je danas potpisivanje ugovora o kupnji svoje 16. marine – marine Punta Faro u Italiji. Ta transakcija prvo je ulaganje Grupe u Italiji, čime nastavlja svoju misiju širenja svoje ponude diljem Mediterana i regije Zaljeva.
ACI marina Cres svečano podigla svoju 23. međunarodnu Plavu zastavu

ACI marina Cres svečano podigla svoju 23. međunarodnu Plavu zastavu

ACI marina Cres, jedna od najljepših otočnih marina na Jadranu, ove je godine obilježila Svjetski dan zaštite okoliša na najsimboličniji mogući način – svečanim podizanjem još jedne međunarodne Plave zastave.
Članovi Uprave ACI ja mag. oec. Josip Ostrogović Kristijan Pavić dr. sc. Ivan Herak

ACI prigodno obilježio 39. obljetnicu djelovanja u svim svojim marinama diljem Jadrana

Na današnji dan 1983. godine osnovan je najveći lanac marina na Mediteranu, ACI d.d., zahvaljujući kojem Hrvatska danas ponosno nosi status jedne od najvećih svjetskih velesila kada je riječ o nautičkom turizmu.
Treće lokalno događanje projekta DEEP-SEA

Održano treće lokalno događanje projekta DEEP-SEA

Hrvatski projektni partneri H.L. DVORAC d.o.o. i Javna ustanova RERA S.D. organizirali su treće lokalno događanje projekta DEEP-SEA - Development of Energy Efficiency Planning and Services for the Mobility of Adriatic MARINAs.
D-Marın pokreće inicijativu uklanjanja otpada s plaža u blizini svojih marina u Hrvatskoj, Grčkoj i Turskoj

D-Marın pokreće inicijativu uklanjanja otpada s plaža u blizini svojih marina u Hrvatskoj, Grčkoj i Turskoj

Čišćenje plaža u D-Marin marinama već je počelo pa je tako u marini Mandalina u Hrvatskoj iz mora uklonjeno oko 14 kubičnih metara smeća, a ostale akcije čišćenja održat će se u narednim tjednima.
Konferencija Kvarner budućnosti

Predstavljen Kvarner budućnosti

Na konferenciji u Rijeci, 10. lipnja 2022. na riječkom terminalu, održana je velika konferencija u organizaciji Lürssen grupe, tvrtki ACI d.d., Gitone Kvarner d.o.o., ACI-GITONE d.o.o. te Novog lista na kojoj su stručnjaci iz područja maritimne industrije, brodogradnje, digitalizacije te ključni ljudi hrvatskog turizma i pomorstva na čelu s predstavnicima Lurssen grupe i ACI-ja predstavili projekte čija će realizacija promijeniti sliku Kvarnera u idućih nekoliko godina.