Spašavanje katamarana

Brojne pomorske nezgode i tijekom vikenda

Loše vrijeme i tijekom vikenda uzrokovalo je brojne pomorske nezgode te time i akcije spašavanja.
Dogradnja luke Sali

Dogradnja gradske luke Sali

ŽLU Zadar provodi projekt „Dogradnja gradske luke Sali na Dugom otoku“ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020.
Nasukavanje uslijed nevremena

Nevrijeme na Jadranu uzrokovalo brojne pozive u pomoć!

Tijekom četvrtka, 7. listopada 2021. godine, zbog pogoršanja vremenskih uvjeta na moru, neiskustva i neodgovornog ponašanja nautičara, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka i lučke kapetanije zaprimile su više poziva u pomoć.
Rijeka Boat Show

Rijeka Boat Show u terminu 24. do 26. rujna

Nautički sajam Rijeka Boat Show odražti će se, po treći puta pod ovim nazivom, na Gatu Karoline Riječke, u temrinu od 24. do 26. rujna 2021.
Greenpeace blokirao Shellovu rafineriju u Rotterdamu

Greenpeace blokirao Shellovu rafineriju u Rotterdamu

Greenpeace blokirao Shellovu rafineriju u Rotterdamu i pokrenuo europsku građansku inicijativu za zabranu oglašavanja fosilnih goriva u Europi!
Hrvatski hidrografski institut

Obilježeno 215 godina kontinuirane hidrografske službe na Jadranu

Obilježeno 215 godina kontinuirane hidrografske službe na Jadranu i 30 godina postojanja Hrvatskog hidrografskog instituta u Republici Hrvatskoj
Biograd Boat Show 2021

Biograd Boat Show 23.0 (20.-24.10.2021.)

Biograd Boat Show će ove godine proslaviti svoje 23. izdanje, nastavljajući 21 uzastopni rekordni sajam koje je slijedio vrlo uspješan show 2020, jedan od samo tri nautička sajma održanih u Europi tijekom pandemije.
Cannes Yachting Festival 2021

Uspješno završen sajam nautike u Cannesu!

Nakon dvogodišnje odsutnosti, Cannes Yachting Festival zatvoren je u nedjelju, 12. rujna, nakon 6 dana izlaganja. Bio je prožet energijom i entuzijazmom svih izlagača, posjetitelja, pružatelja usluga i organizatora.
61. Genoa Boat Show

61. GENOA INTERNATIONAL BOAT SHOW zatvorio svoja vrata

Međunarodni sajam nautike u Genovi održao se po 61. put, događaj koji je Talijanska udruga pomorske industrije organizirala zajedno s tvrtkom "I Saloni Nautici", obilježavajući izdanje koje je uspjelo iskoristiti naporan rad Udruge, osobito tijekom ove godine.
MMPI nastavlja s procesom uređenja sustava upisnika plovila

MMPI nastavlja s procesom uređenja sustava upisnika plovila

Nakon što je krajem prošle godine Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture krenulo s postupkom sređivanja podataka u Upisniku plovila u sklopu kojeg je provedeno brisanje ukupno 21.814 plovnih objekata, Ministarstvo nastavlja s aktivnostima vezanim za sređivanje podataka u Upisniku brodova Republike Hrvatske.