Ustvari me nije baš i zanimalo sve oko Turske, opet ja ne da ne znam, ali se nisam posebno trudio detaljnije biti tom problematikom upoznat.
Moje mišljenje, je da su Turci uglavnom svemu krivi što se dešava na Balkanu, pa tako i ovo zadnje „zuluma“ što nam se desilo (i taj je izraz ostao od njih). I može meni biti tumačeno ovo ili ono, prilike i neprilike, ja tako mislim i to me odbija da promijenim mišljenje.
Tako bilo kako je bilo, i svatko mora nositi svoj križ.
Ali da ih po nekim drugim karakteristikama cijenim i to stoji, a jedna je da su marljivi usporedivo s nama puno marljiviji, te da napreduju izgradnjom i proizvodnjom, a da su ratnici, doduše bili, a sad uz veliku silu i nije toliko teško „povlačiti obarač“, ali im je vjerojatno ostalo i u genima.
Ja sam samo mislim napomenuo (o tom univerzalnom brodu?) da zašto uopće Turci pa nosač aviona, ne misleći na to da je za mnogostruko više namjena.
Prvo to „bezobrazno“ grčko imperijsko imanje otoka, nekih i na milju pred njihovom obalom, to frustrira, koliko god bilo opravdano ili neopravdano.
Ja uvijek mislim i na nas, na Italiane, kojima nikad i nikako ne vjerujem da i oni ne bi, kao što su uvijek i pokušavali, ili im netko naš prije par desetaka godina „prepustio“-
E zato ih razumijem, ne da i podržavam u agresorskom smislu, ali ja imam dovoljno svojih problema da time ne razbijam glavu, a oni su svima nama stoljećima pravili „belaja“, pa da kažem i nije me briga.
Inače strateški misliš vrlo dobro, naravno po meni, i ja sam potpuno istog mišljenja, uz dodatak da ih Grci mogu tako zatvoriti da oni tim brodom uopće i ne bi mogli isploviti,, a da ne bi bio teško oštećen ili potopljen. A oštećenim brodom, kud u vražju mater se berlati po Sredozemlju?
Oni su to napravili čisto da imaju, da pokazuju mišiće;
mislim. A avionima kako i sam kažeš dohvaćaju sve okolo naokolo.