Author Topic: B R O J N O S T S T A N O V N I Š T V A  (Read 13874 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Groff

 • Noštromo
 • ***
 • Posts: 276
 • Gender: Male
Re: B R O J N O S T S T A N O V N I Š T V A
« Reply #50 on: May 04, 2021, 08:55:10 PM »
Samo nemoj o politici....... :laughing7: :angel4:

Offline Strici

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 6772
 • Gender: Male
Re: B R O J N O S T S T A N O V N I Š T V A
« Reply #51 on: June 27, 2021, 09:03:22 PM »

Danas je sve povezano politikom, jer sve i ovisi o politici, naravno o politici u širem smislu, da kažem: „kak se zeme“. :icon_joker:
Sama tema koju sam započeo je „kak se zeme“  i ko kak hoće razmeti; politička :icon_scratch:.
Ono što sam ja prije kojih četrdesetak godina stalno ponavljao, a bio „špotan“ i smatran bedakom  se nažalost obistinilo :fucyc:.
Ne to o bedaku, jer za neke sam to uvijek i bio.  Ne to o brojnosti stanovnika sam bio tada, a danas debelo u pravu i mnogi u podsvijesti to kapiraju, oni koji se zamisle vjerujem da se prestaju „zamišljavati“ jer imaju malo više soli u glavi od drugih pa se počnu ježiti.
 
Samo usputno, prisjetih se nekadašnjih naučno fantastičnih filmova vanzemaljaca koji traže nove prostore za život, vjerujem pogađate zašto. :icon_scratch:   
Tema je povezana s morem time da se premasovno more iskorištavano, prenapučeno, a svakodnevne vijesti to potvrđuju, čak i oni s malo manje soli ako razmisle to dobro kapiraju.       
Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!

Offline Strici

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 6772
 • Gender: Male
Re: B R O J N O S T S T A N O V N I Š T V A
« Reply #52 on: December 29, 2021, 03:00:23 PM »
NASTAVAK IZ „Malih savjeta“ jer tamo više ne paše:
Tamo piše Pelig:
Meni je najbolji ovaj "Pravni centar za ljudska prava", koji je objavio tu fotografiju. Zabrinuti jesu, ali priroda će se brzo obnoviti jer je klima tamo povoljna. Stanovnici, ti ljepotani sa slike nisu previše zabrinuti. Oni više razmišljaju koju će ženu danas silovati. Silovanje je tamo nacionalni sport, pa je postotak silovanih žena oko 90%. Onih 10% koje nisu silovane nije stoga što su  ružne, jer su tamo svi ružni i žene i muškarci, već su vjerojatno toliko stare da... Ali ne treba njih osuđivati zbog tog nacionalnog sporta već ih treba pohvaliti što su prekinuli sa drugim nacionalnim sportom - prejedanjem ljudskim mesom. To pišem zato što su naši prethodnici nautičari stoljećima bili omiljeni obrok. A onda je došao drugi svjetski rat i donio gomilu ukusnih Japanaca. Najbolje je mlado meso... Pa su Amerikanci potjerali Japance. E, tada im se zgadilo ljudsko meso. Ti su američki vojnici jako solili hranu i toliko pušili, da je okus bio više nego odvratan. Nejestivo!
A za Bugenviliju se slažem da je prekrasna biljka, ali ona nikada nije rasla na tom otoku. Ona potječe iz Brazila, a ime je, ako i taj otok dobila po poznatom francuskom pomorcu Bouganvilleu. On je za Francuze jednako značajan kao i kapetan Cook za Engleze. 

 
Imamo isto mišljenje, uostalom kao i većina istomišljenih ljudi, vjerujem. Ono „Pravi centar …itd“ sam ja onako ofrlje preveo, vjerojatno bi pravi prevodioci malo drukčije preveli, ali tu je negdje, za razumjeti je mislim potpuno dovoljno.
Ma boli sve njih „patka“ da se razumljivo ali finije izrazim, za svu ljudsku siću, kako tamo negdje one „ljudoždere“ mislim, tako i za nas ovdje:Ovdje plešu pred kruzer turistima u „originalnoj“ ljudožderskoj nošnji, a samo se mali dio turista iskrcao njih gledati jer je su se ljudi jednostavno bojali i zgražali
Samo ovdje „obrađuju“ raju malo više u rukavicama jer smo ipak u svakom pogledu iznad onih tamo.
Kako sam jednom nekom slikom aludirao; (mislim „guske u magli) na tada vjerojatno potpisivanje one idiotarije u Istanbulu, tako sada i na litijski problem Srba, jer se to njihovo „užareno željezo“ upravo počelo hladiti, pa nije više za kovanje. Ali je ono već prije iskovano, a zna se što i kome će biti uvučeno.
Uostalom kao svima nama.
Ne opterećujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budućnost !!!