NESRE?E, NEZGODE I INCIDENTI NA MORU

Autor Strici, Ožujak 16, 2020, 03:48:46 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Strici

Ina?e i dalje su ga "vlekli" ko vrag svoju mater. I drugi veliki pokušaj ju?er završen isto kao i prvi.
Nije mi drago da sam skoro uvijek u pravu (kao što sam odmah rekao da moraju iskrcavati kontejnere), ali sada ?e ipak po?eti djelomi?nim iskrcavanjem kontejnera, pa uz iskrcavanje i "jako" usidriti neke barže koje ?e ga opet jako vu?i po krmi i tako ga odsukati.
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

Strici

Ovo su slike ju?er završenog drugog bezuspješnog pokušaja:

Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

Strici

Još jedna slika zadnjeg pokušavanja odsukavanja:

Naivno, naivno, sad sigurno iskrcavaju kontejnere :icon_scratch:

Strici

Strici

Ju?er su po?eli iskrcavati kontejnere, a da je bilo pravilnog razmišljanja znanja i odlu?nosti, brod bi ve? plovio.
Ovako ?e ih najmanje duplo, ako ne i više koštati. :icon_scratch:

Strici

Ju?er se u Jordanskoj luci Aqaba desila velika pomorska nesre?a. Naime luka Aqaba je ukrcajna luka za kemikalije, umjetna gnojiva i sli?no.
Tako je prilikom krcanja jedan od dvadesetak ISO-cilindara, pao s dizalice u brod i eksplodirao s 25 tona te opasne kemikalije. Naga?a se, jer se nadležni nisu još izjasnili,  da je u tom ISO-cilindru bio klor ili neki spoj klora što tvrdi britanski Gvardijan (?)
Ali se zna da je brod Honkoške zastave, tramper: MV Forest 6

https://youtu.be/0XYkMS6lMUs

Video prikazuje upravo trenutak kada je veliki cilindar pao s dizalice, prouzro?ivši silovitu eksploziju žutog plina, usmrtivši zasada  12 ljudi i ranivši preko 260.

pa probajte pogoditi zašto je cilindar pao

Strici

Istog dana kada su se Rusi povukli sa Zmijskog škoji?a, to prije sedmicu dana, desantni brod D-106 Crnomorske flote (Projekt 1176 Akula), sli?an onome u prethodnom tekstu, naletio je na minu, a u blizini razrušenog grada Mariupolja u sjevernom Azovskom moru i potonuo.
Poginula su tri mornara, a mina nije bila ukrajinska, nego ironije li od Rusa položena.

Strici

Neki dan je negdje uz zapadnu obalu Italije pod tajanstvenim okolnostima potonula isto tako tajanstvena luksuzna 40 metarska jahta "Saga" nepoznatog vlasnika.

Ovdje još u punom sjaju
Tako je bilo do ju?er o jahti, ali sam prokljuvio da joj je vlasnik Rus Gennady Ayvazyan  oligarh, trgovac visokokvalitetnim ugljenom, osniva? Krutradea, druge vode?e ruske kompanije za ugljen.
U svijetu se jahte oligarha zapljenjuju, a u Gibraltaru upravo sada licitiraju na dražbama.
Ova je kažem misteriozno potonula, pa kako imam bujnu maštu, možda i sabotirana potopljena ili pogo?ena malim torpedom možda i onakvim kakvog sam u "posebnoj brodogradnji" upravo opisivao  :laughing7:.

Filmske slike tonjenja
Ili potopljena zbog kriminalna koji se spominje u vezi te kompanije. U svakom slu?aju uvjeren sam o tome ?e se još naknadno ?uti.

Fotografske slike potonu?a pri tegljenju
I Abramovi? ima problema sa svojim jahtama. Eno dvije plove i nema im traga, jer su iskop?ale onu "makinju" za davanje pozicije.
A kako se i od koga Rusima dešavaju diverzije, protivnici pak izmišljaju male podmornice, naoružane malim "torpedi?ima" tko zna što ?e sve dešavati.

Strici

Ovaj istraživa?ki brod, „Endurance 22“ je u Južnom polarnom moru 1915 godine potonuo na u dubinu od 3008 metara.
2019 godine je otkriven te nakon 104 godine izgleda nevjerojatno o?uvan ovako:

Ime broda na krmi koje se na ovoj slici ne vidi, je potpuno jasno ?itljivo.

pelig

Zaista nevjerojatno o?uvan. Tim više što je prije potonu?a bio zdrobljen nanosima leda!