Novi školski brod - Archambault Grand Surprise

Autor skipper_zg, Prosinac 28, 2019, 04:48:49 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

skipper_zg

Evo ga kona?no u Hrvatskoj naša nova školska / regatna jedrilica...

Nekima je dobro poznata a nekima malo manje, uglavnom Archambault Grand Surprise je jedrilica na kojoj ?e u našoj školi jedrenja nove generacije jedrili?ara u?iti o jedrili?arenju i brodovima, a nadam se i puno natjecati po regatama.   

Dovezli smo ga iz luke Livorno u Italiji kamionom u Pulu i odradili prvo jedrenje... u nastavku i par slika...

Brod je inshore/offshore racer sa ugra?enim baštunom i ravnim dnom, vrlo jaka kobilica, a sve složeno za teže uvjete te za jedrenje sa manje posade.

Tehni?ki podaci:

Dužina: 9,54 m
Širina: 2,98 m
Gaz: 2,08 m

Težina: 2700 kg
Ukupna Visina: 14.90 m
Baštun: 1,40 m

Površina jedara uz vjetar: 55.86 m2 (flok) ili 63.19 m2 (genoa)
Površina jedara niz vjetar: 120.36 m2 (gennaker)

Javite nam se za te?ajeve koje organiziramo u našoj školi jedrenja sailing360.com tijekom cijele godine ili ako bi htjeli sa našim brodom sudjelovati na regatama.   

Škola Jedrenja, Regate - Najam brodova

www.sailing360.com

www.jkrudar.hr

Strici

Za mene  je "špansko selo" u smislu koliko se razumijem u regate i regatne jedrilice.
Ali koliko nabrzinu vidim po karakteristikama, rasna jedrilica za dobre jedrili?are, pa me to me jako veseli. :thumbsup:
Nadam se da ?e biti pristupa?na i masovnog zanimanja za nju, time i naukovanja da bi se jedrili?arstvo i kod nas pomorske nacije (?) više razvilo, a ne samo za uski krug jedrili?ara.
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

skipper_zg

www.sailing360.com

www.jkrudar.hr

pero

?estitke na kupovini vaše nove školske  regatne jedrilice  :thumbsup:

Imaš cjenik te?ajeva i ? Ili ima preko postavljenog linka ?
Citat: skipper_zg  u Prosinac 28, 2019, 04:48:49 POSLIJEPODNE
Javite nam se za te?ajeve koje organiziramo u našoj školi jedrenja sailing360.com tijekom cijele godine ili ako bi htjeli sa našim brodom sudjelovati na regatama.   

skipper_zg

Strici pozdrav, da to je bila i namjera da je dostupno svima za u?enje i sudjelovanje na svim vrstama regata. Pero i svi ostali koji bi na brod u školu ili na regatu ako ste solo ili cijela ekipa slobodno se javite i sve se dogovorimo - ima dosta toga i na webu ... još moramo objaviti ponudu za offshore regatne te?ajeve - napredna škola gdje bi sudjelovali na regatama tipa jabuka, susak, round long island i sl.

?esto mi dolaze polaznici na napredni te?aj iz drugih škola gdje nisu imali brži brod i onda kad zaplove na regatnoj jedrilici shvate da nisu baš  puno nau?ili i da ide uglavnom sve iz po?etka. Ljudi na žalost ne kuže da se na naprednom te?aju ve? treba u?iti trim, manovre sa gennakerom i spinakerom i da se cijeli dan uglavnom vozi štap, treniraju pozicije, startne procedure...

Nažalost i škole su postale skiperaže, ljudi plove od otoka do otoka, kuhaju, kupaju se... ?isti ?arter, ali sad sam ve? skrenu s teme...

ugl. brod je tu i svi koji bi plovili javite se zato je i kupljen...

www.sailing360.com

www.jkrudar.hr

Kantafig

Taj brod nije za ucenje jedrenja. mogu samo naivci nasjesti i uciti jedrenje na tom brodu.

more

Zašto naivci?! To je viša škola u kojoj se, uz trimovanje jedara i snasta u?e i pravila regatiranja koja, nažalost, nedostaje i velikom dijelu sudaca. Krstaš koji služi samo za krstarenje, samo je pola iskorišten!

estan

Citat: Kantafig  u Prosinac 31, 2019, 12:22:50 PRIJEPODNE

Taj brod nije za ucenje jedrenja. mogu samo naivci nasjesti i uciti jedrenje na tom brodu.

Mislim da nisi baš pažljivo ?itao sve što je napisano. Radi se o naprednim te?ajevima, tj za one koji znaju ve? rekreativno pa i pomalo regatno jedriti, ali trebaju nau?iti nešto puno više i postati dobri regatjeri. Mislim da je pravi brod za tu namjenu i pozdravljam ideju i želim puno sre?e s te?ajevima. Radi se ipak o poprili?noj investiciji i nadam se da nesvakidašnja ideja može isto tako biti i dobra poslovna ideja.

skipper_zg

Radimo tako?er i osnovne te?ajeve naravno i vjerujte mi da ljudi nau?e za tih tjedan dana voze?i štap i trokut stvarno dosta i kada se u?i na naprednom brodu po mom iskustvu takva stvorena podloga je bolja nego kada u?iš na brodu di je sve narolano i ni ne možeš ništa drugo raditi nego ?ite i te?ajeve kuhanja ...bez uvrede.
Samo da kreneš od slaganja i brige oko jedara, skidanja i dizanja drugih  kako se mijenjaju uvjeti pa uzbu?enje kada se glisira sa gennakerom ... pa to ljudi bas trebaju u školi pro?i i da ih nije strah dizati jedra kada budu jednom sami plovili nego da im razviješ samopouzdanje ili kada dodju na druga?iji brod nego onaj na kojemu su u?ili da znaju baš sve ?emu služi a ne da gledaju ko telci u konope.
?esto se dogodi da na kraju i osnovnih te?ajeva budu neke lokalne regate pa za kraj te?aja odemo na regatu i svi ali baš svi kojima sa tako poklopilo su rekli da je to bio vrh tjedna i kad se usporede sa drugima na polju da skuze kako uop?e ne voze loše i to ih dodatno ohrabri.
Nije sve biznis ja isto jedrim privatno kad god stignem pa je i brod takav... Meni je uz školu koju radimo jedrenje i sport koji volim i na?in života.
Ekipa sve najbolje u novoj godini i puno dobrog vjetra

www.sailing360.com

www.jkrudar.hr

skipper_zg

Citat: Kantafig  u Prosinac 31, 2019, 12:22:50 PRIJEPODNE

A koji bi to brod trebao biti ? Da nam pojasnite do kraja

www.sailing360.com

www.jkrudar.hr