Author Topic: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225  (Read 8433 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dillinger

  • Mali od palube
  • *
  • Posts: 5
Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
« Reply #10 on: July 22, 2016, 01:37:48 PM »
hvala svima na edukaciji jer kao pocetnika ste me oskrbili sa svim potrebnim informacijama. Znaci ono sto ja imam na gliseru su dvije ploce koje stoje u ravnini sa dnom od broda te su pricvrscene na lijevoj i desnoj strani krme. uz pomoc hidraulicnih cilindara (po jedan za svaku stranu), naginju se prema dolje sasvim neovisni jedan o drugome. imaju 2 tipke (svaka za svoj hidraulicni cilindar) te s njima imam mogucnost podesavanja tih trim tabs-ova il flaps-ova kako li se vec zovu. uglavnom uz pomoc ovih linkova sad razumijem kako ih sad iskoristiti i dobra je stvar sto ih imam.

Po pitanju opadanja temperature zraka, dal je rjesenje problema mazalica (kao kod motora na plin) ili da ipak temperaturu zraka ipak drzim iznad 40 stupnjeva ako dode do pojacanja snage?

E jos jedna sitnica, sa obzirom da kao sto sam naveo imam alpha one druge geeracije pogon i trim hidraulicne cilindre je pojelo more jer vlasnik prije nije pazio na cink protektore, dosao sam do hidr. cilindara od alpha one prve generacije. sa obzirom da imaju drugacije kopcanje odnio sam tokaru da mi od teflona napravi tocan fi od teflona kako bi ruke mogle pasati na moju alpha nogu. dal ce te ruke sluziti svrsi kako treba? crijeva sam nanovo napravio od inox-a i pertlovo ih te sam odradio usput i reparaciju gumica od cilindara. Hvala

Offline Damir s

  • Admiral
  • *********
  • Posts: 3271
  • Gender: Male
Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
« Reply #11 on: July 22, 2016, 08:06:13 PM »
Sto se tice temperature zraka dzi ga iznad 40°C da izbjegnes kondenzaciju tu ti ulje nista ne pomaze.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ćete dobro sjećanje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbjeći kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

Offline dillinger

  • Mali od palube
  • *
  • Posts: 5
Re: koju brzinu ocekivati od navedenih preinaka za CR 225
« Reply #12 on: January 17, 2018, 02:43:02 AM »
Uh otkad ovdje nisam bio

Malo kasnim sa info. al prvo sto sam uocio jest da sam falio u oznaci sto definira model mog broda, valjda greska u papirima no rjesena je i prometna :)

Vozim se oko godinu dana vec i brodic je postao prava anti stress pilula. Potrosnja je smijeh totalni 80-100kn dizela na sat sa brzinom 26-28 milja po humminbird-u. Kvarova 0. Boze podrzi da potraje