Traktore, svaka čast.

Nastaviš li ovako, uskoro će te djeca čitati za lektiru umjesto Gundulića.

Nego:
Ja ne znam di vi to plovite,ja sam na moru od 01.05 do 01.10 skoro svaki dan od 0 -24. nikad ni jedan motornjak u zadnjih 15 godina nije prošao blizu mene na bliže od 300 metara.Jedino imam probleme sa kaićima koji po noči love lignje a nema adekvatno svjetlo to jest ne vidi ih se nego upaljaćima signaliziraju.i samo jednom sam u zadnji čas izbjegao sudar sa kaićem za 50 cm. bija je udaljen od obale 2-3 milje u bračkom kanalu u mrkloj noći,bez svitla. a drugi su problem u jesen i zimu koče koje vuču km mreže iza sebe i voze cik-cak isto brački kanal.
Šibenski akvatorij mi ne pada napamet po noći prolazit. idem vanjskom stranom 4-5-6 milja od kornata.
Dmeter, ja sam na moru intenzivno četiri ili pet tjedana godišnje (kontinentalac sam, više se ne može,...) i o svemu što sam proživjela zadnjih 10 godina mogla bih romane napisati. Ovo što je napisao Jazavac gotovo je pravilo, a oni koji se voze u bijesnim jahtama i voze razumno prije su iznimka. Pravilo su, nažalost, oni drugi.
Glisiranja uz obalu - doslovno na 50-ak metara, pa i manje, svakodnevna su i masovna pojava na svakom dijelu Jadrana, a o divljanjima sumanutih klinaca na skuterima po sidrištima i uz plaže da ne govorimo. Prije par godina nas je na samom ulazu u cresku luku, u onom uskom kanalu koji nema više od 300-tinjak metara širine, gotovo potopio jedan idiot na motornoj mrcini, operiran od svakog obzira, koji se suludom brzinom zaletio u kanal, prošao na par metara od nas i digao takav val koji nas je gotovo prevrnuo.

Lijevim bokom smo u jednom trenutku bili gotovo paralelni sa površinom mora. Sve što se moglo prevrnuti u kabini, prevrnulo se i završilo na podu. Prošao je mrtav hladan i smanjio je brzinu tek kad je već gotovo prošao cijeli kanal. O onim maloumnicima u motornjacima koji naprosto uživaju na otvorenom moru punom brzinom proći na 20 metara od jedrilice ne trebam ni govoriti.

Ne prođe niti jedna godina na moru a da ne doživimo bar 10-ak takvih slučajeva.
A u 10 godina koliko plovimo pomorsku policiju smo vidjeli samo jednom!! Slovima i brojem: JEDNOM!!! A preplovili smo cijeli Jadran. Stvarno, Dmeter, gdje ti to ploviš?