Slovenci i njihovo ponasanje na Jadranu

Autor Damir s, Travanj 01, 2016, 05:30:48 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

more

Prvi slu?aj: Vjerojatno sam to ve? negdje iznio. S malim Neptun 22' jedrim spinom uz obalu Raba prema gradu. U smjeru sjevera glisiraju nijemci i na nekih pola mjlje od mene jednome uz karakteristi?an snažan zvuk zariba zup?anik pete. Jadan traži pomo?, ali ona niotkud. Švabe prolaze pored njega i prave se toše. Pri?en mu, on mi baci cimu sav sretan, i ja ga doteglim polako polako do ispred ACI marine u Rabu. Odvežem cimu i rukom pozdravim, a on meni niti to. Nisu to bili slovenci, ve? visoko civilizirani nijemci.
Koliko ljudi, toliko ?udi.

Drugi slu?aj: Prijatelj mi ispri?ao da je naišao na gliser koji pluta i u njemu dva njema?ka bra?na para. Pri?e im i oni njemu kažu da su ostali bez goriva. Mace bile zgodne i on njima kaže da ih on može tegliti ali da ?e im morati naplatiti uslugu jer je njegov brod od firme. Razo?arano ga pogledaju, a on: to što sam rekao mogu?e je izbje?i ako me dame poljube. Sko?ile su na njega i skoro oborile. A muževi? Oni "nisu bili odavde pa se nisu hteli mešati".

vdusevic

more

Diljem našeg lijepog Jadrana. Samo pazi na muževe, neki može biti Bosanac!

kompica

Ja samo kazem da smo za sve mi sami krivi. Nikakvi Slovenci, Poljaci i ini. Pogledajmo samo voznju autom. kad predjemo granicu vozimo ko najkulturniji ljudi na svijetu. Zasto? Znamo zasto. Pogledajte Slovence kad dodju kod nas kako voze. Zasto? Pa zna se zasto. Nema policije nigdje. Ako i zaustave kakvog stranca, napisu mu kaznu a on ju upotrebi umjesto toaletnog papira. Mene u Sloveniji zaustave zbog brze voznje - 250 Eura. Ja kazem nemam a on nema problema i spremi moje dokumente u djep. Kad budes imao mozes doc po dokumente. Nasvidanje.
Pesimist se žali na vjetar, optimist o?ekuje da ?e se promijeniti a realist prilago?ava jedra.Sir William Arthur Ward