bavaria 38

Autor dmeter, Rujan 14, 2015, 08:14:49 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dmeter

moja bavaria 38 2004 godina

slike uskoro.

danas  cili dan izgubija na postavljanju 2 kolpamorta od 2400 kg svaki.šteta šta mi ne daju da se vrti oko kolpamorte
lanac 24mm 3 metra za svaku kolpamortu,konop 22mm.dizalica jedva pustila blokove u more,tisno skoro se nije prevrnula .

estan

Super, zna?i na pravom je vezu.

dmeter

Citat: estan  u Rujan 14, 2015, 10:28:17 POSLIJEPODNE
Super, zna?i na pravom je vezu.

sad mi se trenutno se vrti oko jedne kolpamorte.i sila na dosta jakom jugu je da rukom mogu nategnuti konope.kad je vezan i na kraj ne mogu ni milimetra je nategnuti kolika je sila.

dmeter

dmeter

Šta je teško stavljati nova jedra (roll flok)made by dustom sail. bijela mast,dignuti 50 cm spustiti +mast pa na 1 m i tako do 15 metara. u vodilici odmah vidim kad ?e zapeti.ovo ne skidam dok vitar to dobro ne rastegne,nategne.
nisam dobro centrira jarbol,kad bude bonaca to ?u ispraviti.ako mi ne ide platit ?u nekoga da to obavi.

Damir s

Probaj namazati kanal sa malo tehnickog vazelina sa malom krpicom ili pinelom on ti je dobar i za gume na prozorima jer ih ne nagriza, za kleme akumulatora, kada mozas zice kroz nzsto usko provlaciti, ja ti uvijek imam jednu kutijicu na barcici zlu ne trebalo, mozes i ruke ako su suhe sa njim namazati bez problema ja sam sa njim mazao na jednoj jahti mehanizam od vakum zahoda i nikada nisam poslje imao problema.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

dmeter

Citat: Damir s  u Rujan 16, 2015, 12:10:34 PRIJEPODNE
Probaj namazati kanal sa malo tehnickog vazelina sa malom krpicom ili pinelom on ti je dobar i za gume na prozorima jer ih ne nagriza, za kleme akumulatora, kada mozas zice kroz nzsto usko provlaciti, ja ti uvijek imam jednu kutijicu na barcici zlu ne trebalo, mozes i ruke ako su suhe sa njim namazati bez problema ja sam sa njim mazao na jednoj jahti mehanizam od vakum zahoda i nikada nisam poslje imao problema.
jesam imao sam ga u gelu,nije pomogao posli 6-7 metra

dmeter

evo stavljam link da posli ga lakše prona?em a i za one koji žele pouzdan,jeftin, multifukcionalan ploter-pc na brodu
http://www.panbo.com/archives/2014/06/lenovo_windows_tablet_new_mfd_accessory_or_primary_plotter.html

živili kinezi u elektronici,doli amerikanci i EU  krvopije i paraziti radnog naroda.

dmeter

Citat: jigaboo  u Rujan 20, 2015, 03:55:25 POSLIJEPODNE
Citat: dmeter  u Rujan 20, 2015, 12:37:01 POSLIJEPODNE
evo stavljam link da posli ga lakše prona?em a i za one koji žele pouzdan,jeftin, multifukcionalan ploter-pc na brodu
http://www.panbo.com/archives/2014/06/lenovo_windows_tablet_new_mfd_accessory_or_primary_plotter.html

živili kinezi u elektronici,doli amerikanci i EU  krvopije i paraziti radnog naroda.

koliko vidim na ovoj slici je onaj free OCPN i piratski CM-93 (najvjerojatnije skinut sa nekog ruskog sitea) zadnji put updated prije 4 godine
open CPN,google je zakon,a navionics,rajmarine,furuno fuj sme?e

estan

Za lakše dizanje jedara koristim silikonski sprey. Pomaže odli?no, jedino što poslije par jakih kiša treba vodilicu (utor na jarbolu) našpricati ponovno i naravno odmah zatim par puta podi?i i spustiti jedro.