Lijepo Leo, pregledna slika, ali me bodu ti Engleski izrazi. Koliko ne znam ili znam na engleskom, ja ih namjerno neću i ne želim koristiti. Ustvari kad napnem ovo malo "sivih" većinu bih znao (na engleskom). Nekad sam skoro sve znao i na talijanskom, odnosno našem talijanskom pomorskom izražavanju, ali ja sam se uvijek trudio ne govoriti na tim jezicima, koliko god da najviše cijenim englesko pomorstvo i skriveno zavidim Talijancima na pomorskom ukusu. Ja sve te izraze znam i na Njemačkom, ustvari koliko je ostalo, jer već godinama nemam "morskojezerskih" kontakata s ovdašnjim jedriličarima, a istini za volju njemački pomorački izrazi mi se najmanje sviđaju.
Toliko, dosta sam filozofirao. Pade mi zamisao. Meni nije teško, ustvari rado to i radim; na ovakvu sliku kao što si stavio, staviti umjesto stranih izraza naše. Napiši i ostale izraze na Hrvatskom, pa ću engleske zamijeniti našima. Samo su slike malo premale, ova koju si stavio ima 640 piksla.
Kad već o veličini slika, onaj (Tacodar) koji je otvorio temu, stavio je preveliku, a to je razlog da je tekst u širinu predugačak, pa se mora šiberom da bi se čitao pomicati.
Dakle u forum ne stavljati slike veće od 800 piksla, da bi forum normalno funkcionirao.
Ja imam program za ubacivanje koji nasreću sam smanji ako sam se zabunio.
ps. Nego Leo što mislim o mojoj zamisli da je genaker "zaokrenut"?