Shadow 22

Autor estan, Rujan 05, 2011, 02:06:39 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

estan

Ovo je moja jedrilica Shadow 22. Projekt je Van de Stadt, a proizvo?a?a ne znam. Imam austrijski certifikat za plovilo (iz te zemlje je uvezena) ali tamo ne piše zemlja podrijetla. Sva oprema je engleske proizvodnje (Burton Marine i Main Marine). Jedrilica je sagra?ena 1978. g. Duga je 6,75 m, široka 2,35 m, teška 1600 kg prazan brod, a 2000 kg. spremna za plovidbu (podaci iz austrijdkog certifikata). gaz je 1,10 m i zato je pogodna za pristajanje u plitikim valama, ravno pod krošnje od borova.

[/url]
[image][/i mg]

Strici

Brodica je prostrana za svoju dužinu, i dobrih je linija. Za sun?anje ljepšeg spola, izabrana. To o trokutastim prozorima je stvar godišta, moda se mijenja, a ja ostao sa modom jako otpozadi. Nego zašto stavljaš slike na taj na?in? Za svaku moraš otvoriti i zatvoriti. Stavi tako da se sve lijepo otvore i stvar riješena.
Vidi ja sam po?eo umjesto imagecheka sa  ovim. Jako je jednodtavno:  http://picr.de/
Ho?emo li slike malo popraviti?
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

more

Za barku od 22' dosta je teška. Nisi naveo visinu u salonu niti prikazao motor. Ako ti nije neugodno: koliko je koštala? Pitam s toga što i moj sin namjerava kupiti nešto sli?no, a cijene vani su više nego u nas. Npr. elan 19 košta u nas od 33000 do 45000 kn dok vani sli?ne jedrilice koštaju puno više.

estan

Kupio sam je 2003 g. u Pore?u. Prvi vlasnik je bio neki be?ki kirurg, koji je napravio one prozore, ja bi iz izveo druga?ije pa bih imao s njima i manje problema (Upravo mijenjam onaj desni salonski jer je pukao, valjda pod pritiskom susjedovog pajeta). Jedrilica je kupljena u kitu i taj kirurg ju je uredio po meni dosta dobro, uz neke greškice (po meni prokrom je trebao biti bolje kvalitete). Visina u salonu je 152 cm, s tim da se krov (onaj malo povišeni dio kuverte) može podi?i na nekih 25 cm kad je brod na vezu, ali tu mogu?nos ne koristim zbog prevelike težine krova (lako se lome nosa?i). Motor je tada bio 4 t penta Mercury 5 ks, ali meni je bila malo pretraktorska za ovakav brod pa sam je zamjenio, najprije Tomosom 10 (daljinske komande i elektropaljenje), zatim, Mercuryem 8 ks 2t  s daljinskim komandama, a onda su mi sve te puste sajle i kablovi dosadili, pa sam nabavio novi Tohatsu 9,8 2 t, lagan i snažan te vrlo kultiviran motor s kojim sam u potpunosti zadovoljan (Tomos je bio kultiviran, ali nema za njega više kvalitetnih dijelova i težak je, Mercury 8 ks je bio po svemu odli?an, osim što je strahovito bu?an). Prije je motor bio u zdencu (ispod one drvene raštele na slici), a sada ga držim na krmenom nosa?u. Štrici, ja ne znam kako uploadati sliku na drugi na?in, jer mi automatski daje kako daje.

estan

Ajme, zaboravio sam cijenu. Platio sam je 6500 â,¬. Doma sam je dovezao morem. Kad sam je dovezao, svi su me pitali da šta sam to kupio u negativnom smislu, ali kad sam donio od doma si?, deterdžent i bruškin i oprao brod, onda su svi komentirali "doboro si to kupio". Jedrilica je stajala na bovi , posred pore?ke luke godinu i pol dana i po njoj su nesmetano kakili galebovi. Kada sam te naslage guanna poskidao, zasjala je u punoj ljepoti.

estan

Evo da malo bacim izazov Štriciju s ovim fotkama.

estan

Još malo.

estan

Radi se o punti na ulaz u Šešulu.

estan

Da sam morski medvjed, rado bih ovdje živio.

estan

Još malo bliskih sli?ica ljupkog stan?i?a.