Author Topic: Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim prvakinje Hrvatske  (Read 1624 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Dario

  • Admiral
  • *********
  • Posts: 3121
  • Gender: Male
Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim prvakinje Hrvatske
« on: June 14, 2010, 08:27:39 AM »
Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim u sastavu Jelena Prekalj, Sanja Žuljević i

Tajana Ganić  obranile su prošlogodišnji naslov prvakinja državeu novoj olimpijskoj

disciplini dvobojsko jedrenje za žene

Posljednjega dana Otvorenog prvenstva Hrvatske u dvobojskom jedrenju za žene koje se u organizaciji YC “Frapa“ od 9 -13. 06.jedrilo na moru ispred Rogoznice po jugu  od 12-15 čvorova nakon završenih preostalih dvoboja  polufinala jedrena su finala.

U finalu snage su odmjerile slovenska posada predvođena kormilarkom Vesnom Deklevom i hrvatska posada Petre Kliba i SCOR W`s Match Race tima.

Jedreno je na dvije pobjede. Dvoboji su bili borbeni .U prvome dvoboju  Petra Kliba povela je od samoga starta i zadržala  prednost do kraja te upisala prvu pobjedu i prvi bod finala. Drugi dvoboj bio je taktički borben .Na startu Kliba i Scor W `s Match Race tim povele su i vodile sve do bove od krme nakon čega Dekleva iskorištava pogrešku hrvatskog tima i prelazi u vodstvo te pobjedom izjednačuje rezultat. Treći dvoboj završio je pobjedom Dekleve . Konačni rezultat finala između posada Vesne Dekleva (SLO) – Petra Kliba (CRO) završio je sa 2:1 čime je slovenska kormilarka postala i ukupna pobjednica Otvorenog prvenstva Hrvatske u dvobojskom jedrenju za žene. Drugo mjesto i naslov prvakinje Hrvatske u dvobojskom jedrenju za žene osvojila je Petra Kliba i SCOR W`s Match Race tim, na trećem mjestu je Suzzana Gladysz, Poljska, a četvrta je Catarina Carvalho iz Portugala.