Slane tehnike > Brodska kuhinja i ribolov

Zabrana malog ribolova! Kako dalje?

(1/2) > >>

Mala od portala:

Od 1. siječnja ove godine stupa na snagu zabrana malog ribolova na moru. Evo nešto više o tome:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/od-1-sijecnja-ukida-se-mali-ribolov-od-cega-ce-zivjeti-tisuce-hrvatskih-ribara/793113.aspx

No ne pišu ništa što će biti sa onim "kratkotrajnim" dozvolama za sportski ribolov kakve koristimo tijekom ljeta? Zna li netko što će biti s tim? Ostaje li i dalje ona dosadašnja dozvola za mjesec dana ribolova koju smo plaćali 500 kn?

estan:
Koliko ja znam godišnja dozvola je bila cca 400 kn za sportski ribolov, to za domaće ljude, a ne strance. Naravno da su domaći i kontinentalci, samo ne znam smiju li ribolovna društva iz unutrašnjosti izdavati dozvole za ribolov na moru ili ne, pa vam onda naši hohštapleri naplate mjesečnu dozvolu kao strancima. Inače onih 400 kn uključuje i članstvo u nekom sportsko ribolovnom društvu na moru pa su vas jednostavno mogli učlaniti i prodati vam godišnju dozvolu, a ne mjesečnu.

more:

Za dozvole ukucaj:
http://mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=23
a za ostale informacije ukucaj: ministarstvo poljoprivrede ribarstvo

Dozvola se može kupiti i elektronskim putem. Nije važno biti član nekog kluba.

estan:
Hvala More. Ali, još uvijek mi nije jasno da je Maloj i njezinom suprugu netko prodao mjesečnu dozvolu, a mogao je bez problema godišnju. Ne znam šta da kažem o toj osobi.

Mala od portala:

Estan, tu mjesečnu kartu kupovali smo prije dvije ili tri godine i tada je cijena bila 500 kn. Bar smo je mi toliko platili i to, ako se ne varam, u jednoj prodavaonici ribolovne i ronilačke opreme u Zagrebu. Godišnju nismo uzimali jer nam u pravilu ne treba, a sad je li i tada cijena za mjesečnu i godišnju dozvolu bila ista to se više ne sjećam.   :dontknow:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version