Brodovi > Obiteljske i sportske jedrilice

charter menagement

(1/15) > >>

hidrotherapy:
Budući da sam proteklih mjesec dana bio zaokupljen nabavkom jedrilice za čarter i odabirom agencije za booking, odlučio sam da to podijelim s forumašima. Možda će to nekome olakšati sličnu stvar u budućnosti.
Najprije da razjasnim jednu stvar, a to je da me osobno vlasništvo jedrilice uslovno ne zanima, već sam na to gledao isključivo kao investiciju. Naravno, brod ću ja koristiti s obitelji kad god bude slobodan. Ne planiram niti jedan tjedan rezervirati za sebe, već isključivo koristiti brod kad je slobodan. Nadam se da takvih tjedana neće biti tijekom sezone.
Brodovi koji su ušli u uži izbor su Bavaria 46 i Hanse 455.
U početku je bila dilema koju veličinu broda odabrati. Da li uzeti 12m i 3 kabine ili 14m i 4 kabine. Meni bi više odgovarala jedrilica od 12m, ali kad vidimo da je 12m jedrilica u odnosu na 14m jeftinija cca 35.000 eur-a( slično opremljena), a kod 14m je tjedni najam skuplji za cca 1.000 eur-a, onda vrlo jednostavno možemo zaključiti da je nakon 35 tjedana( dvije godine) razlika između te dvije jedrilice isplaćena. Stoga sam se odlučio za 14m.
E sad, koji brod odabrati. Budući da sam napomenuo da na ovo gledam kao investiciju, a ne kao gušt, onda sve jedrilice koje bih odabrao po vlastitom ukusu odmah otpadaju jer bi ih bilo skoro nemoguće isplatiti.
U kategoriji Bavaria, Hanse, Beneteau i Jeanneau, ostali su Bavaria 46 i Hanse 455. Beneteau i Jeanneau sam odbacio ponajprije zbog cijene. Nešto su skuplji od Bavarie i Hanse, a kvaliteta je na podjednako niskoj razini.
Dugo sam se dvoumio koji brod odabrati od ova dva, budući da me nikad nisu zanimali kao jedrilice za vlastite potrebe. Od svega što sam pročitao i čuo, odlučio sam za Bavariu 46 cruiser. Jednostavno, od nikoga nisam dobio pozitivno mišljenje za Hanse jedrilice. Meni su osobno estetski ljepše nego Bavarie. Ok, sva ta stručna mišljenja treba uzeti s dozom rezerve jer je poznato da Hr vrvi od "stručnjaka" za sva tematska područja na svijetu.
Isto tako treba uzeti u obzir da Bavaria ima bolje organiziranu dostavu dijelova za kasnije održavanje i pokrivanje kvarova u garantnom roku, što nikako nije za zanemariti. To je pogovo bitno za čarter brodove jer on mora biti svaku subotu spreman za nove goste bez obzira na eventualni kvar tijekom prošlog najma.

Što se tiče odabira čarter agencije, tu vlada dosta šareno društvo. Navesti ću samo neke koje sam kontaktirao.
- Ultra: skoro pa korektan odnos po pitanju cijena veza i osiguranja( podižu cijenu za mali postotak), korektne cijene održavanja, provizija 35%, ocjena 3
- Croatia yachting: ne dižu cijenu veza i osiguranja, korektne cijene održavanja, provizija 35%, ocjena -4
- Ayc: ne dižu cijenu veza i osiguranja, najniža cijena održavanja, provizija 35%, traže da se brod kupi kod njih( razlika u odnosu na cijenu koju sam ja postigao je cca  20.000 eur-a, a to je previše), ocjena 2+
- Trend travel yachting: cijena veza i osiguranja je korektna, cijena održavanja također, ali imaju dosta troškova koji remete isplativost investicije, provizija 35%, ocjena 3
- Pitter yachting: dižu cijenu veza i osiguranja za po 1000 eur-a, cijena održavanja je korektna, provizija je 35 ili 42% ovisno o dogovoru, proviziju obračunavaju na brutto iznos s pdv-om što je suprotno zdravoj pameti, ocjena -2
- Kiriacoulis mediterranean: cijena veza i osiguranja je realna, cijena održavanja je dosta visoka, provizija je 30,6%, nakon pregovora i smanjenja cijene održavanja ocjena je 4.

Od svih koje sam kontaktirao, ponudu sam dobio isti dan ili sutra, dok je kod Pittera to trajalo više od 10 dana, a kad sam je dobio shvatio sam da to nema veze s onim što mi je Klaus( vlasnik agencije) pričao. Šteta jer su dečki u pulskoj bazi fer i korektni, ali što ćemo kad im gazda nije.
Na kraju sam odabrao Kiriacoulis. Osim što ih dobro poznam, imaju i najbolje i najliberalnije uvjete( ne ograničavaju vlasniku sezonski broj tjedana), a i korigirali smo cijene održavanja.

Oko prodavatelja broda bilo je dileme da li TTY iz Slovenije ili Yachtenmeltl. Postignuti rabat je isti, ali TTY daje i antifouling za istu cijenu. Uz to, negativno kod Yachtenmeltl-a je što im je isti suvlasnik kao i Pitteru, a s njima nisam htio imati daljnjeg posla.
Brod stiže tijekom ožujka 2015.

 

Brale:
Odlične usporedbe  :thumbsup:
Ako nije teško možeš li malo nabaciti financijske elemente - cijena broda, kalkulacija prihoda od najma, troškova, isplativost svega ako je investicija..
hvala..

hidrotherapy:
Jedna stvar treba biti jasna u startu, a to je da to nije neka visokoisplativa investicija.
Brod solidno opremljen i sa pristojnim rabatom dođe malo ispod 200.000 eura-a bez PDV-a. Budući da sam brod kupio kao pravna osoba u državi članici EU od pravne osobe, pdv se ne naplaćuje.
Plan je da se brod u dvadesetak tjedana najma godišnje nakon šest godina isplati. Kad ga nakon toga prodam, to je moja zarada.
Ja sam se za tu varijantu odlučio jer sam u zadnjih 8 godina rentanja raznih brodova potrošio cca 100.000 eur-a na najam. Ovako imam brod za korištenje s obitelji, ali sam spreman da to neće baš biti previše u samoj sezoni, već više u pred i podsezoni.
Isto tako, ako se brod uzima na leasing, onda će vrijeme otplate biti malo duže zbog kamata.
Osim navedenog, malo je pomoglo odluci što trenutno u ovoj ludoj zemlji gdje sve ide nizbrdo, ja baš i ne vidim neku mogućnost za isplativom investicijom.

Mala od portala:
U charter managementu treba jako paziti na dodatne troškove koji se često ne navedu u ugovoru. Doduše, nisam stručnjak na ovom području, no prema onome što sam do sada čula od nekih vlasnika charter agencija, agencije često sve dodatne, a pogotovo neplanirane troškove održavanja i popravaka broda pokušavaju prebaciti na leđa vlasnika kako bi izbjegli gubitke, pa kad se na kraju sve zbroji i oduzme, zarade nema a troškovi održavanja nerijetko prebace planiranu svotu.
U svakom slučaju nije loše otvoriti dva para očiju, paziti na svaku stavku ugovora i dobro se raspitati kod onih koji već imaju iskustva sa charter managementom o svim zamkama ugovora sa agencijom.

Tin:
Koji postotak ti je učešće i da li se s tim učešćem na 20 tjedana pokrivaju rate leasinga ili moraš dodati?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version