Brodovi > Višetrupci

Trokril 21

(1/3) > >>

ziga8:
Ima li itko iskustva z ovim brodom? http://www.trokril.com/koncept.php
Izgleda dosta zanimiv, i prodaju eksponat za 15k€ šta mi se čini dosta dobra cijena. Tražim nešto brže od jedrilice pa da može i prenoćiti.
Ovdje je još video, izgleda dobro:

marin:
Zanimljiv trimaran zato što ima mijesta za spavanje,jako malo i skučeno. Rig bi trebalo doraditi, sad se ne sjećam zašto ali nešto nije bilo u redu s njim, mislim tenzija na prednjem štraju. Cijena mu je previsoka po mom mišljenju.Ako dobiješ prikolicu i sva jedra i konope ja bi dao 10 ili 12k€.

matoi:
<LIKE!>

ziga8:
Najviše me interisira da je lakši za transport i da imaš više mijesta tijekom dana kad jedriš. @marin; Kakve hitrosti ste stigli na jedrenju, jel dosta brži nego jedrilica iste dužine? Jer nikad nisam jedrio višetrupca (nadam se da ću uskoro) ali vidim da putovalna brzina oko 10kn i više nije ništa neobično?
Hvala!

marin:
Puno je brži nego jednotrupac te dužine. Mislim da je postizao brzine preko 15kn na jednoj Fiumanci ali je bilo dosta vjetra. Do nedavno sam imao jedan sličan mali trimaran ( Magnum 21 S ) i sa njim smo jedrili 17kn a brzine od 8kn do 13kn na 15 vjetra, su uobičajene.Sada imam Farriera 22 R i ako želiš probati jedriti na njemu javi se na ljeto. I Magnum će uskoro u more pa se i to može dogovorit s novim vlasnicima.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version