Slane tehnike > Brodska kuhinja i ribolov

Restorani (ili gdje jesti)

<< < (9/10) > >>

gof79:
bas mi je zao da imas takvo iskustvo.. JA sasvim suprotno RIBA odlicno pripremljena  i to jadranska i svjeza svako vcer u 6 sati stize friska restoran je uvjek ljepo popunjen usuga na razini domaca atmosfera i sto je bitno uvjek gledan na brod pogotovo kad sam u skiperazi svakako preporucan jer Konoba stari mlin  je jedina na kukljici sto mi moze ponuditi kvalitetnoi sigurno..ostalo u kukljici sam bio i stvarno ispod prosjeka ..

ventus:

--- Quote from: stibra on July 31, 2013, 02:22:09 PM ---Vrboska, konoba nasred rive, negdje na pola puta između benzinske i mosta, teško promašiti, imaju velik broj stolova vani i veliku vitrinu sa ribom.
Dvije osobe se mogu super najesti 200 kn sa vinom.

--- End quote ---
Grdelin. Dobro jelo, istina. Dobar šef, onako simpatiko. Bifteci su uvjek bili dobri, ponekad i nabavi direktno iz Bosne pa su još bolji. Pizza kruh iz krušne peći.

Ali prebahat jedan od konobara koji nemože propustit veče, a da ne podjebava goste na neki način, pa makar im se cerio neugodno u facu.
Samo čekam kad će ga neki od mojih mlađih gostiju skužit pa mu odvalit vilicu.


Stončica na Visu, restoran Stončica.
Vrlo lijepo mjesto, odmah na pješčanoj plaži ali u dubokom hladu. Ponekad bude i muzike uživo ako je neki putujući bend ili umjetnik na otoku.

Vala nije dobra za sidrenje bez obzira na uvjeravanje osoblja. Dosad kad god sam bio bilo je cijelo noćno dežuranje i dizanje pa bacanje sidra do ujutro.
Dno je prekriveno travom pa sidro obično proklizava, a u valu ulazi i tramuntana i jugo sa druge strane - ravno kroz lijevak između brda.

Sad su posijali bove po vali ali su bile preblizu jedna drugoj pa se mora bacit cima sa krme na kraj.
Uvjek velika gužva ljeti ali mislim da je dobro mjesto za domaće u nekoj pred ili podsezoni.

Cijene su kao i u drugim boljim restoranima na Visu, hrana je odlična a vjerujem da bi se dalo i sredit nešto jeftinije za domaće u podsezoni.

estan:
Slažem se sa svime osim da sidro ne drži, barem ako je dobar plug (CQR) ili dunfort kad se  dobro ukopa. Inače vidio sam da ljudima brusevi popuste kad naiđe iznenadna nevera po tramuntani, ali u istim uvjetima meni dunfort nije niti mrdnuo. Mislim da je ipak glavni problem što većina brodova ima loše kopije brucea i pluga koji nije pravi CQR pa ta sidra popuste kad ne bi trebala. Karakteristika pravog CQR-a je da drži i kad padne naopako, što kod falših plugova nije slučaj. Inače i bura u vali dosta puše te nosi brodove kojima sidro dobro ne uhvati.

Eventum:
Žut, gdje vezati i jesti?
Hiljača, pa neki restoran tamo?


Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Eventum:
Ceh za osrednji brudet u konobi Žmara na Žutu: 1kg bijele ribe 450kn, pašteta od ribe 60 kn (dvije kuglice u porciji), salata od hobotnice (ne vise od 150 grama) 80kn, crno vino iz rinfuze 110kn litra (neloše), obična voda u staklenci 30kn/l, sok od jabuke 2dcl 20kn, ukupno za 4 osobe 1.350kn... Bankrotirali... Ak niste u lovi, zaobići..


Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version