Slane tehnike > Brodska kuhinja i ribolov

Restorani (ili gdje jesti)

(1/10) > >>

Eventum:
Ponukan prošlotjednom jako lošom spizom po astronomskim cijenama u konobi Ante u Vruljama na Kornatima predlažem da se otvori tema "Restorani" ili "Gdje jesti" u kojoj bismo mogli podijeliti pozitivna i negativna iskustva s đita.

Idem ponovno od Kukljice put juga na dva tjedan, pa su mi dobrosošli vaši savjeti. Bitno mi je da je spiza dobra, a cijene da su prihvatljive i da ima vez s gazom preko 2m.

Neki prijedlozi na ruti Ugljan - Žut - Kornati - Žirje - Zlarin - Kaprije - Kakan - Šibenik - Murter?

stibra:
Izbor dobrih restorana na Jadranu gdje se po normalnim cijenama može dobiti korektna hrana je nažalost jako mali. Evo nekih sa dobrim iskustvima, a bez da se mora poznavati vlasnika ako hoćeš dobro jesti:
- Luzarija, Veli Iž
- baba Ljuba, Soline, Pašman
- ne znam kako se zove, odmah mali restoran lijevo od mola, velika terasa uz more, Kaprije (ništa posebno, ali imaju svježe gavune ponekad)
- Skala i Bonaca, Skradin, malu prednost dajem za Skalu, jer tam radi valjda najbolji konobar na Jadranu i imaju nevjerojatno dobro domaće vino (Sladić)
- Šporka Mare u Proversi, ali skupo
- Robinzon u Vruljama, ali ovisi o inspiraciji, skupo uglavnom, mada se može dogovoriti
- Baba Ljubica, Žirje (treba se najavit), hoba ispod peke najbolje
- Stara Makina, Prvić luka, obavezno domaćeg kozlića na roštilju probat, a imaju i Velebitsko pivo!
- Konoba kod Sipe, Sali - ali jako upitno da li im se da kuhat
- mala konobica na rivi u Tribunju, frigani moli i slična sitna riba

Samo nažalost, zakasnio si, teško je dobro jesti sad u sezoni, nema više domaće ribe, sve je uvoz skoro, pogotovo u Kornatima. I kod Ante si sigurno jeo španjolsku ribu.
U restorane se ide u zimi (ako rade) ili u proljeće i jesen, ako hoćeš dobro i jeftino jesti :)

Npr. bili smo jučer u Tic-Tacu u Murteru, samo na predjelima (ala sushi), klopa bila izvrsna, ali npr. očajno maslinovo ulje, loše domaće vino.

stibra:
Najgore je to što se nemaš baš nešto veseliti kad ideš u neki restoran, jer znaš ili će biti loša hrana ili će biti preskupo (recimo 400-500 kn po glavi). I to preskupo u dvije trećine slučajeva neće biti dobro :(

estan:
Štibra, ja ne poznajem toliko ponudu u ovom dijelu Jadrana, ali vidim da je ista stvar kao i na srednjedalmatinskim otocima. Uglavnom svugdje skupo, rijetko gdje i dobro. Čini mi se da je najpametnije odustati od restorana, barem kad je puna sezona. Dobro si rekao, nemaš se čemu veseliti. Samo mi nije jasno, zašto se onda vlasnici žale kako turisti sve manje troše po restoranima. Šta bi oni hjeli, da im daju ništa za puno novca i da ovi hrle ko ludi i daju se svaki put ponovno zaj...ti.

Eventum:
estane, zato što je tako kako je i otvorih ovu temu, svi prijedlozi, ali i pokude su dobrodošli. Dakle samo naprijed, valjda ima još koja pristojna konoba... :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version