Author Topic: Nevinost  (Read 22563 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kreso

 • Mali od palube
 • *
 • Posts: 8
Nevinost
« on: February 04, 2010, 02:52:57 PM »
Potaknut nizom prosvjeda posljednjih dana odlučio sam se za malo provokacije, iako ja to ne smatram kao provokaciju već prvenstveno kao jedno malo osvještenje svima nama zaljubljenicima u more i ribolov. Kako smo upoznati ovih dana sprema se novi zakon o sportskom ribolovu koji je sve ribolovce pa tako i mene digao na noge. Mnoge zabrane su trebale biti donešene međutim izgleda da od toga neće biti ništa, i bolje. Svi prosvjedi su bili upereni na profesionalne ribolovce koji predstavljaju jedine krivce za osiromašeni riblji fond posljednjih godina, što je i istina. Međutim nitko nije krenuo od sebe zapitavši se da li ja kao pojedinac i športski ribolovac mogu učiniti nešto za naše more, prvenstveno ribe. Mi samo peremo ruke i tvrdimo da mi ništa nismo krivi i da mi ne utječemo na morski bioritam. E pa to nije istina jer ni mi nismo nevini i mi kršimo zakone. To se prvenstveno odnosi na one koje su u prvi redovima prosvjedovali i pravili se bene. Mislimo ako platimo 500 kuna godišnje da možemo raditi što hoćemo. Većina podvodnih ribolovaca koje ja znam, a gotovo svi koji se javljaju po natjecanjima prodaje ulovljenu ribu, iako je to zabranjeno. Svi oni znaju da je norma 5 kg plus trofejni primjerak. Ne samo da to oni ne poštuju već se slikaju s tim i hvale preko foruma sličnih ovome. Da ne ostanem samo na podvodnim ribolovcima, udičari su još gori. Danas imate svudje kupiti kvalitetnu ješku koja vam garantira siguran ulov a samim time i dobru zaradu. Ne bi volio da ovo netko krivo shvati ,da sam ja jedan od ljubomornih ili neki zadrti ekolog. Baš suprotno već se niz godina bavim podvodnim ribolov i drugim aktivnostima vezanim uz more. Htio sam samo naglasiti činjenicu da počnemo svi prvo od sebe i da pometemo ispred svoga praga pa da onda krenemo dalje. Prvenstveno mislimo na more i na one koji dolaze poslije nas, a po meni su more i naša djeca jedini nevini u cijeloj ovoj priči.
 anim32

Offline Quarnery

 • Noštromo
 • ***
 • Posts: 399
 • Gender: Male
Re: Nevinost
« Reply #1 on: February 04, 2010, 03:49:22 PM »
Asti!!!  fkuu evil
kad san pročital naslov mislil san da je opet netko ubacil erotsku temu!?
Kad ono ki če o čemu nego ..... o p.....u!!!
Ova tekst mi sliči na ono: Mlati po nama kao max po diviziji!

Kad uloviš nekog da  devastira more i okoliš  tad NAVALIIIII!!
Sad dok se skrivaš iza nadimka i dok si anoniman mlatiš po svim i msvakome a ćeš se onda doma i u široj okolici hvalit : ''Reka san in ono ča ih ide, bez imalo straha!!!

I ja sam protiv devastacije i onečišćenja i zagađenja kako okoline tako i mora i svemira a trenutno me smeta onečišćenje ovoga foruma od strane nepoznatih pojedinaca! ch4 anim32 :angel02

Offline Eventum

 • Administrator
 • Komodor
 • *****
 • Posts: 1222
 • Gender: Male
 • Born to sail forced to work!
  • Nautica portal
Re: Nevinost
« Reply #2 on: February 04, 2010, 04:30:28 PM »
Dijelom se slažem s tobom, a odavno sam krenuo od sebe, kako bih čista srca mogao prigovoriti drugima... no slabo me slušaju :)

Offline Dario

 • Admiral
 • *********
 • Posts: 3121
 • Gender: Male
Re: Nevinost
« Reply #3 on: February 04, 2010, 05:22:04 PM »


I ja sam protiv devastacije i onečišćenja i zagađenja kako okoline tako i mora i svemira a trenutno me smeta onečišćenje ovoga foruma od strane nepoznatih pojedinaca! ch4 anim32 :angel02

jel mozes ovo malo objasnit?

covjek nema pravo reci svoje misljenje?

Offline kreso

 • Mali od palube
 • *
 • Posts: 8
Re: Nevinost
« Reply #4 on: February 04, 2010, 05:58:48 PM »
Asti!!!  fkuu evil
kad san pročital naslov mislil san da je opet netko ubacil erotsku temu!?
Kad ono ki če o čemu nego ..... o p.....u!!!
Ova tekst mi sliči na ono: Mlati po nama kao max po diviziji!

Kad uloviš nekog da  devastira more i okoliš  tad NAVALIIIII!!
Sad dok se skrivaš iza nadimka i dok si anoniman mlatiš po svim i msvakome a ćeš se onda doma i u široj okolici hvalit : ''Reka san in ono ča ih ide, bez imalo straha!!!

I ja sam protiv devastacije i onečišćenja i zagađenja kako okoline tako i mora i svemira a trenutno me smeta onečišćenje ovoga foruma od strane nepoznatih pojedinaca! ch4 anim32 :angel02Par puta sam procitao ovaj vas komentar i tada opet svoj par puta i nisam uspio naci gdje ja to nekoga mlatim.
Drugo: Da li vi mene poznate kad ste tako uvjereni da ja to nikome nisam rekao u lice
Trece: Gdje se ja to skrivam; tu je moje ime. Da li vas jos nesto zanima slobodno recite.
Cetvrto: O kavkvom oneciscenju vi govorite: za vasu informaciju imam na kompjuteru dobar antivirusni program i jutros sam se otusirao.
Peto: Da li se vi skrivate?

Offline Quarnery

 • Noštromo
 • ***
 • Posts: 399
 • Gender: Male
Re: Nevinost
« Reply #5 on: February 04, 2010, 08:47:00 PM »
- Svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje!
- Ima li pravo nazivati, one koji su prosvjedovali, ''BENE'' !? Uz napomenu da su neki od njih bili im nenom i prezimenom na malim ekranima!
- Konkretno. Kad nešto napišem na ovom forumu, svjestan sam da to mogu pročitati svi članovi.
Dakle kad netko tko se skriva iza, samom sebi datog, nadimka veli da najprije počistim ispred svog praga( jer i ja sam član foruma) onda to držim uvredljivim .
Odkud kreso( usput ovo je rijeć napisana malim slovom i osim općeg pojma neznam što bi više mogla značiti?) zna išta o meni a kamoli da me optužuje da onečišćujem more i da zlorabim dozvoleza ribolov( ako ih uopće imam!!!??).
Mislim da je to ne baš fer upotreba foruma dakle onečišćuje ga da bi napala onečišćenje.
Koliko se netko pere, kupa, to me baš boli briga. Valjda gospodin i to želi navesti kao brigu o očuvanju okoliša.
''Mlati kao Max po diviziji'' je narodna slikovita usporedba sa jednim tipom mitraljeza.
Nešto iz općeg znanja. ne vjerujem da bi taj pojam zaradio 1000 kn u''Milijunašu''. O usporedbama ješki sa kvalitenom puškom i odijelom te pripadajućom opremom neću trošiti prostor. Ta valjda gospodin ne lovi u gaćama, s praćkom i kamenim oko pojasa.
Kad već pričamo o ribinim šansama!
Ma neću više o tome!

Offline more

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 4336
Re: Nevinost
« Reply #6 on: February 04, 2010, 09:24:09 PM »
Imamo ribarske klubove koji bi trebali voditi brigu da se ne izlovljava ovaj naš riblji fond. Da li je ikada netko samo pisnuo na nekom sastanku da su pojedinci prevršili svaku mjeru ulovom od 20 do 50 kg, a i više u jednom danu. Nije zasigurno. Sjetimo se samo što se događalo s onim malim lignjicama prije dvije godine koje su pojedinci lovili s onim španjolskim pušćama. Lovili su po desetke kila i čak prodavali po kampovima i drugdje. Sada više nema liganja i sve je OK. Nema više ni hobotnica, tehnika lova s vitriolom je bila vrlo učinkovita. I td. Svi mi to znamo, ali ni riječi o tim devijacijama. Ako želimo sačuvati riblji fond, onda bi trebali malo se pozabaviti i tzv. dopunskim ribolovom koji je također najčešće s više aspekata u prekršaju u pogledu korištenja ribolovnog alata, broja alata i uobičajene prodaje. Znam, ne "talasaj"!  >:( 

Seriola Dumerili

 • Guest
Re: Nevinost
« Reply #7 on: February 04, 2010, 10:20:20 PM »
Dok ima ribe i ponuda je bitno manja od potraznje, krivolova ce biti puno. Ako se ne sankcionira kvalitetno (npr. da se ulovljeni krivolovac vise ne moze uclaniti niti u jedan klub i samim time ne moze dobiti dozvolu za nikakav ribolov) onda se "trosak" kazne lako uplati od ulova. A druga su prica "profesionalci" koji sastruzu sve a njih nitko ne sankcionira neovisno o ulovu i kolicini - najbolje kad ulove puno zubaca u vrijeme frege i kazu da su topili mreze, a to sto su zubaci uletili nisu oni krivi. A najgore je kad pokazuju jedni na druge i vicu da su oni drugi krivi - ja san uvatio 20kg a on 300kg kocom pa sam manje los od njega...
just my two cents...

Offline Strici

 • Admiral flote
 • **********
 • Posts: 6445
 • Gender: Male
Re: Nevinost
« Reply #8 on: February 04, 2010, 10:51:41 PM »

 Ako je iskreno to od Kreša napisano, a ja vjerujem, ja mu od sveg srca  čestitam. Sam sam prestao tako pisati, jer se previše seronja, a sigurno zato jer su baš oni među takvima koji uništavaju, javlja a neče i ne žele shvatiti gdje smo i gdje čemo tek biti. Baš če takvi prvi i kukati kad bude skroz sve u buturi. Isti takvi su i nama u državi. To su sve oni koji "jedre" samo niz vjetar, reklo bi se niz dlaku. Kad bi barem imali toliko samokontrole pa se uopče svojim mišljenjem ne javili. Jer provociraju. Ne sve, svoje mišljenike ne, ali večinu. Nadam se da sam imao pravo, iako sam se kod ljudi počesto grdno prevario.

Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš

Offline kreso

 • Mali od palube
 • *
 • Posts: 8
Re: Nevinost
« Reply #9 on: February 04, 2010, 11:26:42 PM »
Poštovani gospodine Kvarner.
Ma tko vas optužuje da onećišćujete more i da pometete ispred svoga praga. Ako bolje pročitate tekst uvidjet ćete da je polovica teksta napisana u prvom licu, do dijela o prodaji ribe, što znači da se to odnosi i na mene. Koristeći riječ "bene" nisam htio nikoga povrijediti , ako jesam ja se ispričavam, već bio to moj nakav izraz za averziju prema tome "svi su krivi osim mene". ako se vi ne bavite ribolovom zašto vas to tako pogađa. vi meni govorite da ja onečišćujem forum, to se zove vrijeđanje. ja sam upravo odlučio napisati ovu temu zato jer sam ja jedan od njih koji je ulovio i zubace i kirnje i gofove i svu ostalu ribu i nadam se da ću i dalje loviti i znam kako idu te stvari. i nisam otišao prosvjedovati optuživati druge za siromaštvo našeg mora već sam prosvjedovao u sebi i odlučio ispraviti ono loše kod mene. naravno je da je svakom čovjeku lakše izraziti svoje mišljenje o društvu i životu oko sebe indirektno nego ravno u lice, a po meni forumi na jedan način i služe za to. riječ kreso pisana malim slovom dolazi od hravtskog imena Krešimir pa sam zato to napisao kraj svog profila. za kraj gospodine Kvarner zdravi i veseli bili, kako bi kazao gospodin Mosor i ne ljutite te se. ostavite to za važnije stvari.